Hava kalitesi en kötü iller!

EKONOMİ

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2011 yılı Ekim ayına ilişkin 'Hava Kalitesi' verilerini açıkladı. Havası en kirli şehir Edirne oldu. Havası en kirli diğer iller şöyle:

Türkiye'de, Ekim ayında en yüksek kükürtdioksit ortalaması Edirne'de, partiküler madde ortalaması ise Afyonkarahisar'da gerçekleşti.

Buna göre, kükürtdioksit (SO2) ortalamalarının en yüksek bulunduğu il ve ilçe merkezleri sırasıyla Edirne, Muğla, Bolu, Uşak ve Niğde olurken, partiküler madde (PM10) ortalamalarının en yüksek bulunduğu il ve ilçe merkezleri Afyonkarahisar, Malatya, Batman, Gaziantep ve Kahramanmaraş (Elbistan) olarak sıralandı.

Aynı dönemde il ve ilçe merkezlerinde ölçüm yapılan istasyonlardan elde edilen kükürtdioksit ortalamaları incelendiğinde, Kısa Vadeli Sınır (KVS) Değeri ve İlk Seviye Uyarı Eşiği ölçüm yapılan hiçbir istasyonda aşılmadığı kayıtlara geçti.

Partiküler madde ortalamaları incelendiğinde, KVS Değeri Adıyaman, Afyonkarahisar, Gaziantep, Malatya, Kahramanmaraş (Elbistan), Mardin, Siirt, Van, Batman ve Kilis'de aşılırken, İlk Seviye Uyarı Eşiği Afyonkarahisar, Malatya, Mardin ve Batman'da aşılmadı.

TABLO

TÜİK verilerine göre, Ekim ayı kükürtdioksit ve partiküler madde ortalamalarının en yüksek olduğu il ve ilçe merkezleri şöyle: 

Kükürtdioksit

(mikrogram/metreküp)

--------------------

Edirne 26

Muğla 26

Bolu 23

Uşak 22

Niğde 20

Malatya 18

Mardin 16

Samsun(Tekkeköy) 16

Çanakkale 15

Isparta 15

Karaman 15

Aydın 14

 

Partiküler Madde

(mikrogram/metreküp)

--------------------------

Afyonkarahisar 143

Malatya 139

Batman 138

Gaziantep 112

Kahramanmaraş(Elbistan) 92

Kırıkkale 86

Iğdır 85

Van 84

Kilis 84

Sakarya 80

Siirt 80

Denizli 77

Haber Kaynağı : Haber7.com

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.