2011-09-05 22:33:05

12 Dev Adam - İspanya Maçı / Türkiye 65 - İspanya 57

05 Eylül 2011, 22:33

12 Dev Adam Litvanya ve Polonya maçlarından sonra hayalleri yıkılan takımımızın, İngiltere'nin şampiyona hediyesi sonrasında, tekrar moral ve motivasyon kazandık. İspanya maçına da böyle çıktık.

İlk dakikalarda 5-0 'lık İspanya üstünlüğü ile geçildi. Sayı bulmakta ve defansta sıkıntı yaşadık. Marc Gasol'a pota altında engel olamadık. Ömer Aşık'ın ilk dakikalarda tutuk oyunu,
buna diğer oyuncularında performans düşüklüğü eklenince ilk periyod 19-10 yenik kapattık. Yedekten giren oyuncularımızın katkısı ile 2. Periyod farkı kapatarak 12 dev adamın ayak seslerini duyurdu.
Devre arasına 38-35 yenik girdik. Ama Millilerimiz hissettiriyordu bu maçı kazanacağını.

3. periyod ve 4. Periyod maçın sonunda bu maçı çevireceğimiz hep aklımızdaydı. Bu şampiyonada periyod başlangıc ve sonlarında bir türlü istediğimiz oyunları sergileyemiyorduk. 3. Periyod da aynı şekilde oldu ama 4. periyodda herşeyin değişeceğinin farkındaydık. Çünkü İspanyanın skordaki farkı açmasına izin vermiyorduk. Son periyoda damgasını Ersan İlyasova - Ömer Aşık - Emir Preldzic vurdu. Defansta savaşarak İspanyayı 2 sayıda tuttuk, 35. dakikada 57 - 57 beraberliği yakaladık
. Arkasından kırılma anı Ömer Onan'ın üçlüğü ile öne geçerek sonraki ataklarda da defansta Ersan İlyasova'nın ribaundları ve takımımızın harika defans anlayışı ile boğalar karşısında 57- 65 salondan galibiyet ile ayrılmayı bildi.
Maç son periyoda kadar Milli takımın eski oyun temposunda değildi, ancak son periyod Şampiyonaya geri dönüşümüzü gördüm. Hakemler ve diğer etkenler bizi etkilemezse ve Eski defans(4. periyod gördüğümüz) ve ofansda daha becerili olabilirsek ki... Biz daha da iyisini yapabiliriz, bu potansiyel var bizde, bu Şampiyonaya TÜRKİYE MİLLİ TAKIMIMIZ damga vuracaktır.




Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.