Vahşi hayvanlarını salıverip intihar etti; 48'i operasyonla öldürdü!

ABD'nin Ohio eyaletindeki bir çiflik sahibinin intihar etmesinden önce, sahibi olduğu aralarında aslan, kaplan, çita ve boz ayı gibi türlerin de bulunduğu vahşi hayvanların kafeslerini açarak doğaya salmasının ardından, havyanlar güvenlik güçlerinin düzenlediği operasyonda öldürüldü.

Vahşi hayvanlarını salıverip intihar etti; 48'i operasyonla öldürdü!
ABD'nin Ohio eyaletindeki bir çiflik sahibinin intihar etmesinden önce, sahibi olduğu aralarında zebra, aslan, kaplan, çita ve boz ayı gibi türlerin de bulunduğu vahşi hayvanların kafeslerini açarak doğaya salmasının ardından, havyanlar güvenlik güçlerinin düzenlediği operasyonda öldürüldü.

Ohio eyaletine bağlı Muskingum kasabasındaki egzotik hayvan çiftliğinde tutulan 56 hayvanın, çiftliğin sahibi Terry Thompson tarafından kafeslerinden çıkarıldığını ve 62 yaşındaki Thompson'ın hayvanları serbest bıraktıktan sonra intihar ettiği belirtildi.

Olayın ardından, radyo ve televizyonlardan, oto yollardaki elektronik yazılardan, uyarılar yaparken, uzun menzilli silahlarla kasaba etrafındaki tarlaları ve ormanlık alanı inceleyen ekiplerin, aralarında Bengal kaplanları ve aslanların da olduğu toplam 48 aslan ve kaplan tüfekle vurarak öldürdüğü, 6 hayvanı da canlı yakaladığı bildirildi.

Öldürülen hayvanlar arasında türü tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan 18 Bengal kaplanı, 17 aslan, 6 siyah ayı, 2 boz ayı, 1 babun ve dağ aslanları bulunuyor. Hayvanlar kaçtıkları egzotik hayvan çiftliğine gömülürken, canlı ele geçirilen 3 leopar, 1 boz ayı ve 2 maymun ise Columbus Hayvanat Bahçesi'ne gönderildi.

Öte yandan, bir kurdun operasyondan sonra ölü bulunduğu, bir maymunun ise hala kayıp olduğu bildirildi.

Hayvanların sakinleştirici iğneyle uyuşturulmamasının nedenini açıklayan yetkililer, son derece agresif hareket eden hayvanların iğne etkisini göstermeden kaçma olasılıklarının bulunduğunu, bu nedenle tüfekle vurulduklarını kaydetti.

Amerikan basınına konuşan Columbus Hayvanat Bahçesi'nin eski müdürü Jack Hanna, Muskingum'da kaçışan hayvanların güvenlik güçlerince vurulma kararını onayladığını, ancak Bengal kaplanlarının ölümünün çok üzücü olduğunu ifade etti.

Kaçak hayvanları yakalama operasyonu öncesinde, bölge sakinlerine, trafik ekipleri tarafından yollara konulan ''Dikkat egzotik hayvan'' ve ''Aracınızı terk etmeyin'' uyarıları yapılırken, bölgedeki okullar kapatıldı. Ailelere de, çocuklarını ve evcil hayvanlarını evde tutmaları konusunda uyarılar yapıldı.

Olayın ardından vahşi hayvan beslenmesi konusunun tartışmaya açıkldığı ABD'de, Ohio eyaleti egzotik evcil hayvanlar konusunda sınırlamaların en az olduğu ve bu hayvanların saldırılarından kaynaklanan ölüm ve yaralanmaların en sıklıkla yaşandığı eyaletlerden biri olarak biliniyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER