New York’ta Olağanüstü Hal İlan Edildi

New York Valisi Andrew Cuomo New York’ta olağanüstü hal ilan etti.

New York’ta Olağanüstü Hal İlan Edildi
 New York’ta Olağanüstü Hal İlan Edildi
New York Valisi Andrew Cuomo New York’ta olağanüstü hal ilan etti.

Eyalette şimdiye kadar doğal afetler, hava şartları ve terör gibi gerekçelerle ilan edilen ‘Olağanüstü Hal’ kararının gerekçesi son haftalardır giderek artıp bir krize dönüşen New York Metrosunda yaşanan aksaklıklar ve olumsuz koşullar oldu.
Son bir aydır New York metrosunda meydana gelen sefer iptalleri, gecikmeler ve kazalar ulaşımlarını metroyla sağlayan kent sakinleri için işkenceye dönüşmüştü. Uzun bir süredir yerel basının manşetlerini, televizyonların birinci haberi olarak verilen metroda yaşanan olumsuzluklar büyük tepkilere neden olmuştu.
‘Metro raydan çıktı en az 39 kişi yaralandı’
Önceki gün Harlem’de bir metro vagonunun raydan çıkması sonucu aralarında çocuk ve bebeklerin de bulunduğu en az 39 kişinin yaralanması bardağı taşıran son damla oldu.
New York Valisi Cuomo, metro onarımları ve yeni düzenlemeler yapılması için kentte olağanüstü hal ilan etti. Acil düzenlemeler için yeni bir kararname imzalayacağını söyledi.
Vali Cuomo, New York’ta toplu taşımacılıktan sorumlu kamu kuruluşu Metrosunu işleten Metropol Ulaşım İdaresi’den (MTA) acilen ek bir milyar dolar kaynak bulunmasını istedi.
Vali Cuomo, gerekli onarımların yapılması, yeni araç ve ekipman tedarikininin sağlanması, metro hizmetinin iyileştirme çabalarınıN hızlandırılması için yeni bir kararnameye imza atacağını açıkladı. Vali Cuomo, New York Metrosu’nda yaşanan aksaklıklardan sorumlu olan kuruluşları da sert bir dille uyardı.
‘İşkenceye dönüşen metro seferlerinde acilen düzenleme yapılacak’
New York Valisi Cuomo, metro sisteminin kötü performansının artık kabul edilemez bir hale geldiğini belirterek MTA’in yeni başkanı Joseph J. Lhota'ya 30 gün içinde yeni bir düzenleme planı hazırlamasını emrettiğini söyledi.
Vali Cuomo, imzalayacağı yeni kararnameylekent sakinleri için adeta bir işkenceye dönüşen metro taşımacılığıyla ilgili gerekli düzenlemelerin acilen yapılacağı belirtti.
‘Gecikmeli sefer sayısı rekor düzeyde arttı’
Geçtiğimiz ay çok sayıda metro seferi elektrik kesintisi iddiasıyla yolda kaldı.
Havalandırmanın çalışmaması ve karanlık nedeniyle pek çok yolcu korku dolu anlar yaşadı. Mayıs ayında 28 bin gecikmeli seferin yapıldığı New York metrosunda Haziran ayında bu rakam 70 bin sefere yükseldi.
Önceki gün Harlem’de raydan çıkan metro en az 39 kişinin yaralanmasına neden oldu. Son ay içerisinde metroda yaşanan gecikmeler, New Yorklular için bir kabusa dönüştü.
Günde altı milyon kişi metroyu kullanıyor


New York metrosunda kent sakinlerinin büyük tepkilerine yol açan olumsuzluklar ise şöyle;
Metro istasyonlarında, taciz, şiddet, gasp ve hırsızlık olayları rekor sayıda arttı.
112 yıllık metro düzeninde sinyal sistemindeki arızalar ve gecikmeler nedeniyle vagonlar kapasitesinin üzerinde yolcu almaya başladı. Aşırı yoğunluktan çok sayıda yolcu rahatsızlandı. Son ay içerisinde bu sayıda rekor artış gözlendi.
90’lı yıllarda günde ortalama dört milyon kişinin seyahat ettiği New York metrosunda bu rakam günümüzde altı milyon kişiye yükseldi.Artan yolcu sayısına rağmen gerekli düzenlemeler, ek hatlar, yeni istasyonlar ve vagon sayısı arttırılmadığı için kentte alarm veren metro sistemi çöktü.
(AMERIKANIN SESI)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER