ABD’de Emeklilik Hayal mi Oluyor?

Yeni bir araştırmaya göre, şu anda çalışan Amerikalılar’ın yüzde 47’si ekonomik kaygılar nedeniyle emekliliği ertelediklerini ve planladıklarından daha geç emekli olmaya karar verdiklerini söylüyor.

ABD’de Emeklilik Hayal mi Oluyor?
ABD’de Emeklilik Hayal mi Oluyor?

Yeni bir araştırmaya göre, şu anda çalışan Amerikalılar’ın yüzde 47’si  ekonomik kaygılar nedeniyle emekliliği ertelediklerini ve planladıklarından daha geç emekli olmaya karar verdiklerini söylüyor.

Associated Press Haber Ajansı’yla  Chicago’daki NORC Kamu Araştırmaları Merkezi’nin yaptığı ortak araştırma, 2008’de başlayan ekonomik kriz ve ardından gelen ekonomik darbeler yüzünden Amerikalılar’ın emeklilik hayallerini bir başka bahara bıraktığını gösteriyor.

Özellikle federal hükümetin kapatılmasına ve devlet memurlarına zorunlu ücretsiz izin verilmesine yolaçan son bütçe krizi, emekli olmayı planlayan birçok çalışanın fikrini değiştirmesine, emeklilik planlarını ertelemesine neden oldu.

Amerika’da emeklilik yaşı çalıştığınız sektöre göre değişiyor. En erken emeklilik yaşı 62, çoğu Amerikalı 65 yaşına kadar çalışıyor. Ancak şu anda çalışmakta olan 50 yaşın üstündeki Amerikalılar’ın yüzde 82’si emeklilik yaşını 66’nın üstüne çekmeyi düşündüklerini söylüyor.

Araştırmanın ayrıntılarını Hülya Polat’ın Gökkuşağı adlı bloğunda okuyabilir, yaşlı Amerikalılar’ın emeklilik konusundaki görüşlerini özetleyen videoyu izleyebilirsiniz.

Kaynak : amerikaninsesi.com/

Güncelleme Tarihi: 17 Ekim 2013, 11:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER