Moody's altını da vurdu

Moody's'in not indirimleri doları yükseltirken altını düşürdü

Moody's altını da vurdu


Moody's Yatırımcı Servisi'nin Avrupa'da 6 ülkenin notunu kırmasının ardından dolar yükselirken altın ise alternatif yatırım aracı olarak değer kaybediyor.

Spot altının onsu yüzde 0.4 düşüşle 1,715.07 dolar olurken Singapur'da ise yerel saatle 12.34'te 1,715.88 dolardan işlem gördü. ABD Menkul Kıymetler ve Borsalar Komisyonu'nun açıkladığı verilere göre Touradji Capital Management LP ve GLG Partners LP, SPDR Gold Trust fonundaki tüm paylarını sattılar.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, aralarında İtalya, İspanya ve Portekiz'in de bulunduğu altı Avrupa ülkesinin kredi notunu Avrupa'daki borç krizini gerekçe göstererek düşürürken Fransa ve İngiltere'yi ise uyardı. Değerlendirmenin ardından İspanya'nın kredi notu A3'ten A1'e, İtalya'nın notu A3'ten A2'ye ve Portekiz'inki Ba3'ten Ba2 seviyesine indirildi. Moody's, Slovakya, Slovenya ve Malta'nın notlarında da indirime gitti.

Bu not indirimi ile dolar euro karşısında yükselirken bakır ve petrolün de arasında olduğu emtia ise düşüş yaşadı. New York Comex'teki nisan teslimli altının onsu yüzde 0.5 düşüşle 1,716.80 dolardan işlem gördü. ETF'deki altın varlıkları ise dün 13 aralıktaki rekoru yüzde 0.1 ya da 2.9 ton aşarak 2,390.065 metrik tona ulaştı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER