Altın'da yeni tarihi zirve!

Altının gram fiyatı, 121,97 lira ile tarihinin en yüksek seviyesini gördü.

Altın'da yeni tarihi zirve!
 Altın'da yeni tarihi zirve!
Çeyrek altın ne kadar? Altının gram fiyatı ne oldu? Cumhuriyet altını kaça satılıyor?
Altının gram fiyatı, 121,97 lira ile tarihinin en yüksek seviyesini gördü. Dolar kurundaki sert yükselişin etkisiyle 122 lira sınırına kadar çıkan altının gram fiyatı böylece tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü. 


TARİHİ ZİRVE
Dün güne 117,85 lira seviyesinden başlayan altının gram fiyatı, özellikle yurt içi piyasalar kapandıktan sonra ivme kazanan yükselişiyle günü yüzde 3'ün üzerinde artışla 121,87 liradan tamamlamıştı. 
Bugün tüm zamanların en yüksek seviye olan 121,97 lirayı görmesinin ardından gelen kar satışları ile kazançlarının bir kısmını geri veren altının gram fiyatı 120,20 lira seviyesinden işlem görüyor. 
GÖZLER BAŞBAKAN'DA
Analistler yurt içinde siyasi gelişmelerin piyasaların odak noktasına yerleştiğini belirtiyor. 
Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, siyasi risklerin piyasalarda 2016 yılı için teknik beklentilerin değişmesine neden olduğunu belirterek, "Bugün Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıklamalarını takip edeceğiz. Piyasalar siyasi gelişmelere aşırı tepki verdiği için bugün yatırımcıların acele etmeden karar vermelerini tavsiye edebiliriz." diye konuştu. 
ÇEYREK ALTIN NE KADAR OLDU?
Öte yandan çeyrek altın 197 liradan, Cumhuriyet altını ise 805 liradan satılıyor. 
Altının ons fiyatı ise dün yaklaşık yüzde 1 gerilemesinin ardından bugün de sınırlı azalışını sürdürdü ve 1.278 dolardan alıcı buluyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109