Yaşlı ve Engellilere Sex hizmeti

Alman milletvekilinden gündemi altüst eden ‘seks işçisi’ teklifi

Yaşlı ve Engellilere Sex hizmeti
 Yaşlı ve Engellilere Sex hizmeti
Alman milletvekilinden gündemi altüst edenişçisi’ teklifi
Almanya'daki Yeşiller Partisi Sözcüsü Elisabeth Scharfenberg, devletin yaşlı ve engelli vatandaşlara işçisi hizmeti sağlamasını ve bunun maliyetinin devlet tarafından karşılanmasını önerdi. Öneri, hem Yeşiller Partisi'nde hem de diğer partilerden milletvekilleri arasında tartışma yarattı.
Almanya’da Yeşiller Sözcüsü Elisabeth Scharfenberg’in bakımevlerinde kalan engelli ve yaşlılara devletin işçisi sağlaması önerisi konuşuluyor.
Welt am Sontag gazetesine konuşan Scharfenberg, “Cinsel yardımı fonlamak benim için makul. Yerel yetkililer uygun seçenekleri tavsiye edebilir ve bağışta bulunabilir” dedi.
Scharfenberg’in önerisine göre; bakımevlerinde kalan vatandaşlar diğer yollarla cinsel açıdan tatmin olamadıklarını bir tıbbi doküman ile kanıtlamalı ayrıca işçisine ödenen parayı karşılayamadıklarını göstermeli.
işçiliğinin yasal olduğu Hollanda’da yıllardır özel bir sertifikaya sahip işçileri engelli vatandaşlara ‘cinsel destek’ sağlıyor.
işçiliği Almanya’da da 2002’den beri yasal ve bazı bakımevleri işçilerinin kurumlarını ziyaretine izin veriyor. Ancak resmi bir düzenleme olmadığından dolayı işçilerinin özel ihtiyaçları olan kişilerle ilgilenme konusunda eğitimi olmayabiliyor.
ÖNERİ BAZI MİLLETVEKİLLERİNİN TEPKİSİNİ ÇEKTİ

Sputnik’in aktardığı habere göre; Scharfenberg’in önerisi hem kendi partisinden hem de diğer partilerden siyasilerin tepkisini çekti. Sağlık ekonomisi profesörü olan Sosyal Demokrat milletvekili Karl Lauterbach önerinin ‘saçma’ olduğunu savundu. Lauterbach ‘alanın ticarileşebileceği’ uyarısında bulunarak bu tarz bir cinsel destek konusunda tıbbi gereklilik olmadığını söyledi.
Tübingen Belediye Başkanı Boris Palmer da Facebook’taki paylaşımında önerinin partilileri ‘bir dizi kaçık’ gibi gösterdiği yorumunu yaptı. Palmer “Neden bu tarz maceralar hep seçim döneminde yapılıyor?” diye sordu.
Öneri, alandaki uzmanlar arasında da tartışma yarattı.
Almanya’da kurulan ‘MyHandicap International’ adlı hayır kuruluşu bu tarz hizmetlerin işçiliği olarak sayılmaması gerektiğini belirterek cinselliğin insanın temel ihtiyaçlarından birisi olduğunu vurguladı.
Daha önce engellilerin işçisi hizmeti alması gerektiğini savunan engelli hakları aktivisti Matthias Vernaldi, devletin bu konuda yardım yapmasının hata olacağını söyledi. Vernaldi “Sosyal yardım olarak , engellilerin kusurlu olduğuna yönelik halktaki olumsuz algıyı güçlendirir” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109