KRİZ ALMANYA'NIN KAPISINI ÇALDI

Moodys 6 banka ve 1 yabancı grubun Almanya'daki bağlı ortaklığının notları 1 kademe indirilirken, Alman bankalarının çok sayıda bağlı ortaklığının uzun vadeli borç ve mevduat notlarında 3 kademeye varan indirim yaptı.

KRİZ ALMANYA'NIN KAPISINI ÇALDI
Bugün ECB'den faiz indirimi veya LTRO'ya devam veya İspanya'nın yardımına cevap olarak tahvil alımı beklerken Moodys'in erken davranıp Almanya’nın kapısını çalmış olduğunu gördük.

Moodys 6 banka ve 1 yabancı grubun Almanya'daki bağlı ortaklığının notları 1 kademe indirilirken, Alman bankalarının çok sayıda bağlı ortaklığının uzun vadeli borç ve mevduat notlarında 3 kademeye varan indirim yaparken, aralarında Raiffeisen, Erste ve UniCredit Bank Austria'nın da olduğu Avusturya bankalarının kredi ve mevduat notlarını düşürmüş, Acaba Dax'daki volatilite Pazartesi günü benchmark olarak kabul edilen 6000 puanın altına Ocak ayından beri ilk kez gerilemesi acaba !
Acil acil yapılan sonuçsuz toplantılardan biri daha bitti.

Sonuç "hızlı çözüm bulmak lazım" yani Almanyanın inadı yine kırılamamış. İspanyanın net bir şekilde " kredi piyasalarının kapıları bize kapandı, bu oranlarda borçlanma sürdürülemez" demesine rağmen olmuyorsa Kredi derecelendirme kuruluşları daha sık çalar Almanyanın kapısını. Çünkü ; Ticari bağlantılarının yüksek olduğu Çin, Brezilya, Rusya ve diğer gelişmekte olan ülkeler koruyordu Almanya'nın ticaretini. Şimdi onlarda da soğuma var, euro bölgesinin kredibilitesi yok, lokomotif sektörü otomotivde ciddi yavaşlama var, PMI ve IFO'lar zayıf.

ECB'den Almanya haricinde her kesim aktivite beklerken, Çinliler halen soğumakta olan ekonomilerine tedbir almazken, yen güçlenip Japonya'yı vururken, FED'den resesyonu engellemek için aksiyon beklenirken, günün diğer bir süprizi de Avustralya'nın gayrı safi yurtiçi hasılasının (GSYİH) son çeyrekte, önceki çeyreğe göre beklentileri iki katı % 1.3 artış kaydetmesi oldu.

borsamatik

Güncelleme Tarihi: 26 Ağustos 2012, 13:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER