Ateş Tuğla Ağaoğlu’nun başını ağırıtacak

Ateş Tuğla Ağaoğlu’nun başını ağırıtacak

Ateş Tuğla Ağaoğlu’nun başını ağırıtacak
Ateş Tuğla Ağaoğlu’nun başını ağırıtacak

Ateş Tuğla Fabrikası arazisini Yalım Erez'den satın alan Ali Ağaoğlu,yargı kararına rağmen arazide 2.5 emsale göre hesap yapıyor

Büyük rant var

İşadamı Yalım Erez’in kat yüksekliği ile konut alanına açmak için yıllarca verdiği mücadelenin sonunda pes ederek, satışa çıkardığı 42 bin 300 metrekarelik Ateş Tuğla Fabrikası arazisini satın alan Ali Ağaoğlu’nun istediği plan değişikliği kabul edilirse inşa edilecek dev binalar büyük rant getirecek. Eski Sanayi Bakanı ve eski Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Yalım Erez, ailesine ait olan 42 bin 300 metrekarelik alana konut yapmak istedi.

Erez yoruldu

Bu yönde yıllarca mücadele eden Erez Ailesi, 2006 yılında Büyükşehir Belediyesi’ne başvurarak, kat yüksekliğinin 1 emsalden 2.5 emsale çıkarılması için plan tadilatı talep etti. Bu talep Büyükşehir Belediye Meclisi’nde kabul edilerek arazinin kat yüksekliği 2.5 emsale çıkarıldı. Yani yüksek katlı binaların yapımının önü açılmış oldu. Ancak plan tadilatına Büyükşehir Belediyesi’nin CHP’li meclis üyeleri itiraz etti. İtirazları kabul görmeyince de CHP’li meclis üyesi İmam Çelik, 8 CHP’li üye ile birlikte İstanbul 1. İdare Mahkemesi’nde plan tadilatının iptali için dava açtı.

Mahkeme, geçtiğimiz yıl 29 Temmuz günü verdiği kararla plan tadilatını iptal etti. Karar üzerine Bahçelievler Belediyesi, imar durumunda değişikliğe giderek emsal değerini yeniden 1’e indirdi. Bu kez de karara Erez Ailesi, itiraz ederek istanbul 9. İdare Mahkemesi’ne başvurdu. Bahçelievler Belediyesi’nden davacı olan Erez Ailesi, arazileriyle ilgili ikinci kez yapılan değişikliğin iptalini istedi. Bahçelievler Belediyesi’ne 2 Aralık 2009’da açılan dava halen sürerken araziyi geçtiğimiz hafta işadamı Ali Ağaoğlu’na 62 milyon dolara sattı.

'Büyükşehirde emsal farkı'

Ağaoğlu’nun geçen hafta satın aldığı araziyle ilgili olarak halen Bahçelievler Belediyesi imar planında 1 emsal kat izni veriliyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından Erez Ailesi’nin talebi doğrultusunda söz konusu tarihte hazırlanan 1/5 binlik nazım imar planında ise kat yüksekliği 2.5 emsal olarak yer alıyor. İki plan arasındaki farkın Büyükşehir Belediyesi tarafından yeni düzenlemeyle ortadan kaldırılması beklenirken, Ağaoğlu’nun talebinin yerinde bulunması halinde bölgede inşa edeceği yüksek binalarla büyük rant sağlayacağı kaydediliyor.

‘Aldığımda da aynıydı’

Bir süre önce Yalım Erez’in Ateş Tuğla Fabrikası arazisini satın alan Ali Ağaoğlu, araziyi satın alırken emsal değerinin 2.5 olduğunu dile getirerek, “Arazi için 62 milyon dolar peşin ödedim. Bunun 60 milyon doları Yalım Erez için, 2 milyon doları da masraflar için. Ben aldığımda da emsal aynıydı şimdi de aynı. Ben özel olarak bir şey yapmış değilim” dedi.
HABERTURK

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109