Ali Ağaoğlu’nun son bombası Londra’ya yapacağı proje oldu

Ali Ağaoğlu’nun son bombası Londra’ya yapacağı proje oldu

Ali Ağaoğlu’nun son bombası Londra’ya yapacağı proje oldu
Londra'ya Ağaoğlu imzası
Ayazma ve Ataşehir’de 10 bin TL peşinatlı ev kampanyası ile son dönemin en çok konuşulan müteahhiti Ali Ağaoğlu’nun son bombası Londra’ya yapacağı proje oldu

Vatan Gazetesi'nden Ufuk Korcan'ın haberine göre, finansın kalbinin attığı City’ye yakın Canary Wharf bölgesinde 157 ve 122 metrelik 2 kuleden oluşacak projede 5 yıldızlı otel, ofis katları ve 371 adet rezidans daire yer alacak. Projeye talebin Türkiye, Rusya ve Çin’den gelmesi bekleniyor.

Ağaoğlu’nun Londra’da gerçekleştireceği proje, ünlü Canary Wharf merkezi iş alanının güney batısındaki Cuba Caddesi’nin güney ucunda yer alıyor. Bu bölge genellikle tarihi yapıların bulunduğu ancak son yıllarda yüksek yoğunluklu konut kullanımının öne çıktığı bir lokasyon olarak dikkat çekiyor. Ağaoğlu’nun kuleleri ile komşu binalar arasında HSBC, Citibank ve Morgan Stanley’nin Londra merkezleri de bulunuyor.

Projenin yapılacağı arsa yaklaşık 3 bin 500 m2 büyüklüğünde ve şehrin iş ve alışveriş merkezi olarak bilinen Canary Wharf’a yürüme mesafesinde bulunuyor.

M2 fiyatı 10 bin pound

Tamamen temizlenerek inşaata uygun hale getirilen arsada biri 157, diğeri 122 metre yüksekliğinde 2 kule inşa edilmesi planlanıyor. Yüksek kulenin 54 katlı olması ve bu kulede 251 rezidansın yer alması tasarlanıyor. Planlara göre, diğer kule ise 39 katlı olacak. Bu kulenin ilk 18 katının 210 odalı 5 yıldızlı bir otel olması, 14 katında ise yine 120 adet rezidansın yer alması öngörülüyor. Böylece her iki kulede toplam 371 rezidans olacak. Söz konusu kulelerde, Türk hamamı, spor salonu ve yüzme havuzundan oluşan Ağaoğlu My Club da yer alacak.

Ağaoğlu Londra projesi, 51 bin 900 metrekaresi rezidans, 9 bin 300 metrekarebi ticari üniteler ve 15 bin 700 metrekaresi ise otel olmak üzere toplam 77 bin metrekareden oluşuyor. Projede ortalama metrekare fiyatlarının 8 ile 10 bin pound olacağı ve beklenen toplam hasılatın 567 milyon pound olduğu öğrenildi. Ali Ağaoğlu proje ile ilgili olarak “Türk müteahhitlerinin ve Türk mimarlarının neler yapabileceğini Londra’da göstereceğim” dedi.

Projede yüksek kulede yer alacak dairelerin 1+1’den 5+1’e kadar, 71 ile 231 metrekare arasında değişen büyüklüklere sahip olması planlanıyor. Diğer kulede yer alacak uygun fiyatlı konutların ise 1+1’den 5+1’e kadar, 55 ile 119 metrekare arasında olması öngörülüyor. Söz konusu projeye öncelikli talebin Türkiye, Rusya, Hong Kong ve Çin gibi gelişen piyasalarda yer alan yatırımcılardan gelmesi bekleniyor.

Projenin yöneticiliğini Alican Ağaoğlu yapacak

Ağaoğlu’nun yurtdışındaki ilk yatırımı olan Londra projesinin yöneticiliğini Ali Ağaoğlu’nun İngiltere’de American Intercontinental University’de eğitimini tamamlayan oğlu Alican Ağaoğlu yapacak. Alican Ağaoğlu, projenin yer aldığı kuzey Dogs yarımadasının Canary Wharf’da çalışan beyaz yakalı kesimin öncelikli yerleşim alanı olduğunu ve Canary Wharf’a yürüme mesafesinde bulunan bölgede çok yüksek kiracı talebi izlendiğini belirtti. Projedeki 2 kulenin mimari olarak birbirini tamamlaması ama görsel olarak ayırt edilebilir olması öngörülüyor. Ağaoğlu’nun yüksek kulesinin tepesinde dikkat çekici bir cam tavan ve cam tavanın altında açık bir bahçe ile etkinlik alanı yer alacak. Binalar gün ışığı ve rüzgar testlerine göre şekillendirilecek, cepheleri ise enerji etkin çift cam ile donatılacak.

Ağaoğlu projeleri Adres ve Telefonları hakkında daha detaylı bilgi almak için tıklayınız !

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109