Ali Ağaoğlu: Türkiye’nin en büyük gayrimenkul projesini yapacağım

Ali Ağaoğlu: Türkiye’nin en büyük gayrimenkul projesini yapacağım

Ali Ağaoğlu: Türkiye’nin en büyük gayrimenkul projesini yapacağım
Ali Ağaoğlu: Türkiye’nin en büyük gayrimenkul projesini yapacağım

Ağaoğlu, İstanbul Ayazağa’ya Türkiye’nin en büyük gayrimenkul projesini yapmak için kolları sıvadı.

Emlak Konut Gayrimenkul Yatrım Ortaklığı (GYD) tarafından geçen ay İstanbul Ayazağa‘daki dev arsa için açılan ihaleyi 1 milyar 203 milyon TL’lik arsa payı teklifiyle kazanan Yeşil İnşaat ve Metal Yapı‘nın başını çektiği 5′li konsorsiyum, Emlak GYO’ya 180 milyon TL’lik ön peşinatı ödeyemeyerek, 24 milyon 400 bin TL’lik teminatı yakmıştı. İhalede ikinci en iyi teklifi ise 3 milyar 250 milyon TL toplam satış geliri, 1 milyar 153 milyon 750 bin TL’lik Emlak GYO payıyla Ağaoğlu Grubu şirketlerinden Akdeniz İnşaat vermişti.

Ali Ağaoğlu, gelişmeler sonrası ihale ile ilgili herhangi bir finans sıkıntıları olmadığının altını çizerek, “Biz bir işe girerken hesabımızı iyi yaparız, altından kalkamayacağımız hiçbir işe girmeyiz” diye konuştu.

“İstanbul’un simgesi olacak”

En yüksek teklifi veren grubun çekilmesi sonrası ihale süreci ile ilgili şifahi bilgi aldıklarını, şartname gereği tebligat kendilerine ulaştığında gereğini yapacaklarını açıklayan Ali Ağaoğlu, dev arsada “Türkiye Cumhuriyeti’nin en büyük gayrimenkul projesini” yapacaklarını söyledi.

Ağaoğlu, “İstanbul’a yaraşır, şehrin simgesi olacak bir projeye imza atacağız. Mimarlarımızı zaten konuyla ilgili görevlendirmiştik, çalışmaları tamamlayıp ses getirecek bir proje inşa edeceğiz” dedi. İmar planlarında 241 bin 905 metrekare yüzölçümüne sahip arsanın 193 bin 900 metrekaresi konut alanı olarak yer alıyor. Bu alanın 2.2 emsal değeri bulunduğu için üzerine 426 bin 580 metrekare inşaat alanı bulunuyor. Ali Ağaoğlu, karma bir proje planladıklarını, alışveriş merkezleri, konut alanlar ve ofis binalarıyla dev bir proje inşa edileceğini söyledi.

AĞAOĞLU ŞİRKETLER GURUBU
ADRES, TELEFON,VE PROJE BİLGİLERİ İÇİN TIKLA


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109