Ağaoğlu, Boğaz'ın incisi Carlton arazisine 150 milyon $'a otel dikiyor

Ağaoğlu Şirketler Grubu, %60 hissedarı olduğu İstanbul Yeniköy'deki Carlton Arazisi'nin kalan %40 hissesini de Yeniköy Turizm A.Ş.'den satın aldı.

Ağaoğlu, Boğaz'ın incisi Carlton arazisine 150 milyon $'a otel dikiyor


İSTANBUL - Ağaoğlu Şirketler Grubu, yüzde 60 hissedarı olduğu İstanbul Yeniköy'deki Carlton Arazisi'nin kalan yüzde 40 hissesini de Yeniköy Turizm İşletmeleri ve Yatırım A.Ş.'den satın aldı. Böylelikle Boğaz'ın en kıymetli arazilerinden olan 17 bin metrekarelik arsanın tamamı Ağaoğlu'nun oldu. Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, 'İstanbul'un en pahalı arazisi' diye nitelendirdiği Carlton arazisinde eskiden İstanbul'un en güzel otellerinden birinin bulunduğunu belirterek, 'Biz de şimdi bu arsaya İstanbul'un en güzel 5 yıldızlı otellerinden birini yapacağız' dedi. Türkiye'nin artık kendi markalarıyla var olması gerektiğinin altını çizen Ağaoğlu, 'Biz de bu otelde kendi markamızı kullanabiliriz. Zaten halihazırda Ağaoğlu markasıyla işlettiğimiz 4 tane otel var. Böyle bir otel için minimum 150 milyon dolar yatırım gerekli. Projeye geciktirmeden hemen başlamayı planlıyoruz' diye konuştu.

TURİZMİ ÇOK ÖNEMSİYORU
Ağaoğlu, turizm yatırımlarını hız kesmeden sürdüreceklerini belirterek, 'İstanbul, dünyanın kültür başkenti olduğu kadar turizm başkenti olma yolunda da yol alıyor. Bu nedenle turizm yatırımlarını çok önemsiyoruz. Ağaoğlu olarak, inşaat ve enerji yatırımlarımızın yanı sıra turizmde de büyümeyi sürdüreceğiz' şeklinde konuştu.

KİMLER KİMLER İSTEDİ

DAHA önce Toprak Holding'in sahibi olduğu Carlton arazisi, TMSF'ye devredilmiş ve 2007 yılında TMSF tarafından ihale edilmişti. Yapılan 5'inci ihalede alıcı bulan arazi için Rus milyarder Roman Abromoviç'ten, Ahmet Nazif Zorlu'ya Şeyh Maktum'un şirketi Emaar'dan, İstanbul'da butik otel yapmak isteyen Versace Grubu'nun patronu Santo Versace'ye kadar dnyanın sayılı zenginleri arasında yer alan pek çok kişinin ismi geçmişti. Emaar'ın araziye Armani Otel, Abromoviç'in ise özel bir konut projesi yapmak istediği konuşulsa da TMSF'nin 5 kez satışa çıkardığı arazide ilk 4 ihale alıcı olmadığı için iptal edilmişti. 5'inci ihale ise Sinpaş GYO ve otomobil yarışçısı Mürşit Unat'ın sahip olduğu Yeniköy Turizm İşletmeleri ve Yatırım A.Ş. arasında geçti. 70 milyon TL'lik teklif ile ihaleyi kazanan Unat, 'İstanbul'a ikinci bir Çırağan gelecek' açıklamasında bulunmuştu.
Karadağ'da pazar araştırması Carlton Arazisi'nin alımıyla ilgili görüşmek için aradığımız Ali Ağaoğlu'nu Karadağ'da yakaladık. Ağaoğlu, bölgede enerji yatırımı ile ilgili planları olduğunu, bu konuda pazar araştırması yapmak için Karadağ'a geldiğini söyledi.

AKŞAM

Güncelleme Tarihi: 26 Temmuz 2012, 10:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER