Yenişehir Mahallesi’ne kültür projesi

Yenişehir Mahallesi’ne kültür projesi

Yenişehir Mahallesi’ne kültür projesi
‘Site toplantıları’ kapsamında site sakinleri ile görüşen Belediye Başkanı Kenan Şahin,  Yenişehir Mahallesi’nde bir koru alanı inşa etmeyi planladıklarını söyledi. Bunun yanı sıra bölgeye bir de ‘Kültür Salonu’ projesi hazırladıklarını belirten Şahin; “Bünyesinde çok amaçlı bir kültür salonu ve devlet tiyatrosu da olacak.” bilgisini verdi.

Mahalle toplantıları, okul ziyaretleri, halk meclisleri ve esnaf toplantılarında Pendiklilerle bir araya gelerek sohbet eden, ilçedeki proje ve çalışmalarla ilgili görüş alışverişinde bulunan Belediye Başkanı Kenan Şahin, kentteki sitelerin daha konforlu hale gelmesi için ‘site toplantıları’ düzenliyor. Bu kapsamda Yenişehir Mahallesi’nde; Elegan Evleri, Meklim, Odak ve Hak İş sitelerinin dilek ve sıkıntılarını dinleyen Başkan Şahin, siteleri daha da güzelleştirme adına gerçekleştirilmesi planlan projeleri anlattı. Yenişehir Mahallesi’nde çocuk parkı, yetişkinler için de spor ve yürüyüş alanlarının bulunacağı bir ‘koru alanı’ yapmak istediklerini belirten Şahin’in bu önerisine,  site sakinleri büyük ilgi gösterdi. Böyle bir projeye ihtiyaçları olduğunu belirten vatandaşlar, düşüncesinden dolayı Başkan Şahin’e teşekkür etti.  

‘Kültür Salonu’ inşa edilecek

Ziyaret sırasında Yenişehir ile ilgili ‘Kültür Salonu’ projesini de açıklayan Belediye Başkanı Kenan Şahin, Kültür Bakanlığı ile görüşmelerin sürdüğünü, maliyetin yüzde 60’ını bakanlığın yüzde 40’ının da Pendik Belediyesince karşılanacağını söyledi. Proje ile ilgili bir ayrıntı da veren Şahin; “Bünyesinde çok amaçlı bir kültür salonu ve devlet tiyatrosu da olacak.” dedi. Şahin, konuşmasında sahildeki çadırların Yenişehir Mahallesi’nde kurulacağını, kermes ve sergi gibi faaliyetlerin bu çadırda yer alacağını söyledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER