Türkiye’de İlk Kez Uygulanan Projesi “EMEK KAFE”ler Açılmaya Devam Ediyor

Türkiye’de İlk Kez Uygulanan Projesi “EMEK KAFE”ler Açılmaya Devam Ediyor

 Türkiye’de İlk Kez Uygulanan Projesi “EMEK KAFE”ler Açılmaya Devam Ediyor
2. Emek Kafemiz Merter Keresteciler Sitesi’nde Açıldı

AK Parti İstanbul İl Başkanlığnın, her sektörden çalışanın ve çevre esnafının buluşma noktası olan “Emek Kafe”lerin ikincisini Güngören’deki Merter Keresteciler Sitesi'nde açtı.  Açılışı, İl Başkanımız Aziz Babuşcu ile Sanayi ve Ticaret Bakanımız Nihat Ergün gerçekleştirdi.
 
Açılışa, İl Başkan Yardımcıları, İl Yönetim Kurulu Üyeleri, Güngören İlçe Başkanı Ercüment Sever, Güngören Belediye Başkanı Ş. Yücel Kahraman, teşkilat mensuplarımız, emekçiler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 
Açılışta bir konuşma yapan İl Başkanı Aziz Babuşcu bugün Emek Kafe’lerin ikincisini açtıklarını dile getirerek, bu kafeleri açmaktaki amaçlarını şöyle dile getirdi:

“İşçilerimizle, emekçilerimizle, ustalarımızla daha yakın bir ilişki kurarak onları daha iyi anlamak. Burada zaman zaman milletvekillerimizi, bakanlarımızı ağırlayarak işçilerimizle daha sağlıklı bir diyalog oluşturmak istiyoruz. Sizler sahadaki problemleri en yakından gören ve yaşayan insanlarsınız. Emek Kafe’lerde bu problemleri dinleyip, yetkililere iletmek suretiyle sorunların çözümüne vesile olmak istiyoruz.”dedi.
 
Emek Kafe’leri istihdamın yoğun olduğu alanlarda açtıklarını belirten İl Başkanımız, Emek Kafe'ye gelen işçilerin, bürokrat ve hukukçularla sohbet etme imkanına kavuşacağını, işçilere burada ücretsiz çay ve kahve ikram edileceğini ve internetten yararlanma imkanının da sağlanacağını ifade etti.

 Açılışta konuşan Sanayi ve Ticaret Bakanımız Nihat Ergün de, işverenin sermayesi, teknolojik üretimi, müteşebbis ruhu, ekonominin gelişmesi için ne kadar önemli bir değer ise emeğini, alın terini ortaya koyan, çalışan işçilerin de üretim açısından o kadar değerli olduğunu söyledi. Sanayi ve Ticaret Bakanımız Ergün, konuşmasında, geçen hafta da bir başka Emek Kafe'nin açılışını yaptıklarını, işçilerle parti teşkilatları arasındaki diyaloğu güçlendirmek ve AK Parti teşkilatları vasıtasıyla çalışanların sorunlarına çözüm için mekanlar oluşturmaya çalıştıklarını belirtti.
 
''İşçilerin bu sıcak sohbet ortamında sorunlarına çözüm bulacağını'' ifade eden Ergün, ''Bu nedenle İstanbul İl teşkilatındaki arkadaşlarımızı, bu güzel çalışmalarından dolayı kutluyorum. Eminim ki Güngören'deki Emek Kafe de son derece işlevsel olacak. Çalışan arkadaşlarımız, buraya ne kadar ilgi gösterirlerse kalitesi de gün geçtikte o kadar artacaktır'' dedi.

Sosyal güvenlik uzmanları ve diğer çalışma hayatıyla ilgili çözüm getirecek kişilerin burada işçilerle bir araya geleceğini anlatan Ergün, şunları söyledi:

“Çalışma hayatı bir bütündür, işvereni ve işçileriyle bir bütündür. Bunlar olmadan üretim olmuyor. İşverenin sermayesi, teknolojik üretimi, müteşebbis ruhu, ekonominin gelişmesi için ne kadar önemli bir değer ise emeğini, alın terini ortaya koyan, çalışan işçi kardeşlerimiz de üretim açısından o kadar değerlidir. Biri olmazsa diğerinin önemi yok. Müteşebbis olmazsa, girişimci olmazsa, risk alacak insan olmazsa, iş yeri kuran, bunları dünyaya ihraç eden insan olmazsa çok büyük eksiğimiz olur. Orada iş fikirlerini hayata geçirecek, emeğini, alın terini, bilgisini ortaya koyacak çalışan bulamazsak da büyük bir eksiğimiz olur. Hepsi önemli. Herkes birbirinin değerini, önemini, ne kadar iyi kavrarsa bu ülke o kadar ileriye gider. O ülkenin ekonomisi o kadar gelişir ve artar. İstihdam da artar.”

AK PARTİ ATAŞEHİR HABERLERİ İÇİN TIKLA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER