Tunç ve Kalay BARGİAD’ı ziyaret etti

Tunç ve Kalay BARGİAD’ı ziyaret etti

Tunç ve Kalay BARGİAD’ı ziyaret etti
Ak Parti Bartın milletvekili adayları Yılmaz Tunç ve Seyfettin Kalay seçim kampanyası kapsamında STK ziyaretlerine devam ediyor. Bartın Genç İşadamları Derneği (BARGİAD)’ı ziyaret eden adaylar genç iş adamlarına Bartın’da hayata geçecek projelerden bahsetti.

STK ziyaretlerine devam eden Ak Parti Bartın milletvekili adayları son olarak Bartın merkezdeki Bartın Genç İşadamları Derneği’ni ziyaret ederek yönetim kurulu toplantısına katılarak genç iş adamları ile bir araya geldi. İl Başkanı Yaşar Arslan’ın da katıldığı toplantıda konuşan Ak Parti Bartın milletvekili adayı Seyfettin Kalay STK’ların Bartın için büyük bir şans olduğunu söyleyerek;”Amasra ilçemizdeki turizm potansiyelini kullanarak ilimizi daha güzel bir konuma getirebiliriz. Bartın limanının kapasitesi büyütülmesi gerekiyor. Adapazarı’ndan yapılacak demiryolu projesi ile ticaret yolları açılmış olacak. Sel afetlerinden dolayı Bartın büyük afetler yaşadı. Artık suyu kullanarak Bartın’da yapılan barajlar ile suyu enerjiye çeviriyoruz. Organize Sanayi Bölgemiz 70 hektardan 96 hektara çıkarıldı. Genişletme çalışmaları da devam ediyor. İstikrarın sürmesinin ne anlama geldiğini siz genç iş adamları daha iyi biliyorsunuz. Bu ülkede geçmişte yaşanan istikrarsızlığın büyük krizlere neden olduğunu hepimiz gördük. Biz 2023’de kendi uçağını kendi yapan bir ülke olmak istiyoruz. Buda ancak istikrar ile olur” dedi.

Kalay’dan sonra söz alan Yılmaz Tunç’da gençlerin iş aleminde büyük işlere imza attığını belirterek;”Siz gençler yarının iş adamları olacaksınız. Bartın Üniversitesi ile artık Bartın bir öğrenci şehri olacak. Beş bin olan öğrenci sayısını yeni yapılacak kampus alanı ile 20 bine çıkararak Bartın’ı bir öğrenci şehrine dönüştüreceğiz. Akmanlar’dan girince insanların şehre girdiğini hissettirmek istiyoruz. Bu süreç 2023’e kadar sürmez. 1991’de Bartın’ın il olması ne kadar önemli ise Bartın Üniversitesinin de büyümesi o derece bizim için önemli! Beş yıl sonra Bartın’ın üzerinden uçakla geçerken iki tane baraj gölü göreceksiniz. Barajlarla birlikte tarımsal araziler ön plana çıkacak! Biz Bartın’ı 2023 hedefine taşımak için çalışıyoruz” dedi.

BARGİAD Başkanı Sinan Kireç’de 2023 hedefi olan kendi uçağımızı kendi yapan ülke olma yolunda uçak fabrikasının Bartın’a kurulmasını istediklerini söyledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER