Metin Külünk: 'Romanlar bu ülkenin ayrılmaz parçasıdır'

Ataşehir’de Roman vatandaşlar ile bir araya gelen AK Parti Milletvekili Metin Külünk, “Romanlar bu ülkenin eşit vatandaşıdır.

Metin Külünk: 'Romanlar bu ülkenin ayrılmaz parçasıdır'
Metin Külünk: 'Romanlar bu ülkenin ayrılmaz parçasıdır'

Ataşehir’de Roman vatandaşlar ile bir araya gelen AK Parti Milletvekili Metin Külünk, “Romanlar bu ülkenin eşit vatandaşıdır. Romanlar bu ülkenin ayrılmaz parçasıdır. Ben ne isem Roman da o, Roman ne ise ben de oyum” dedi.

 AK Parti Milletvekili ve İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı Metin Külünk, Ataşehir Yeni Çamlıca Mahallesi’nde Roman vatandaşlarla bir araya geldi. Salona gelişi sırasında davul ve zurna ile karşılanan Külünk, vatandaşların ilgisi ile karşılaştı. Davul ve zurna çalarken bazı vatandaşların oynadığı görüldü. Programda bir konuşma yapan Milletvekili Metin Külünk, “Siz bu toprakların asli unsurusunuz. Yıllarca bu topraklarda doğmuş büyümüş yaşamış kardeşlerimizsiniz. Sizin eğitim probleminiz oldu, iş probleminiz oldu, aş probleminiz oldu, belediyelerin kapısında kimse size bakmadı, valiliklerin kapısında size bakmadı, doğru mu? Bütün bunlar doğru mu? Evet ben 50 yıllık İstanbulluyum, en eski İstanbullu sizsiniz. Eğer İstanbulluluk varsa, bu İstanbulluluk en güzel size yakışmaktadır” şeklinde konuştu.

AK Parti iktidarı döneminde Roman vatandaşların sorunlarına yönelik çok sayıda adım atıldığını belirten Külünk, “Sizin olduğunuz yerde neşe var, güzel Türkçe var, sizin olduğunuz yerde insanlık var, sizin olduğunuz yerde muhabbet var, doğru mu? Sizin yıllarca unutulmuşluğunuzu, sizin yıllarca ihmal edilmişliğinizi AK Parti iktidarı değiştirdi. Henüz daha yolun başındayız. Bu ülkenin artık siz eşit vatandaşısınız. Doğru mu? AK Parti iktidarı size bütün kapıları açtı mı? Okulları açtı mı? Belediyelerin kapısını açtı mı? Kaymakamlıkların kapısını açtı mı? Sizlere artık TOKİ ev veriyor mu? Evet sıkıntılarımız var, problemlerimiz var, var tabi ki. Bütün problemlerimiz bir çırpıda tabii ki bitmedi. Ama bir şey var ise şunu artık herkes kabul ediyor. Romanlar bu ülkenin eşit vatandaşıdır. Romanlar bu ülkenin ayrılmaz parçasıdır. Ben ne isem Roman da o, Roman ne ise ben de oyum” diye konuştu.



Güncelleme Tarihi: 31 Ekim 2015, 13:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER