GENÇ İLETİŞİMCİLER ÖDÜLLERİNİ EGEMEN BAĞIŞ’TAN ALDILAR

Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından düzenlenen, AB Yolunda Genç İletişimciler Yarışması Ödül Töreni ve 2013 yılında üçüncüsü düzenlenecek yarışmanın tanıtım toplantısı İstanbul’da gerçekleştirildi.

GENÇ İLETİŞİMCİLER ÖDÜLLERİNİ EGEMEN BAĞIŞ’TAN ALDILAR

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, İstanbul Valisi Sayın Hüseyin Avni Mutlu, başkonsoloslar, akademisyenler, medya mensupları ve çok sayıda davetlinin katılımıyla Sait Halim Paşa Yalısı’nda düzenlenen Ödül Töreninde öğrenciler Bakan Bağış’ın elinden başarı sertifikalarını aldılar.

Yarışmada ödül alan öğrencileri kutlayan Bağış, “Bugün akıl tutulması yaşayan Avrupa’daki ön yargıları aşmak için gençlerimizin doğru bilgiye açık, araştırmacı ve yaratıcı zihinlerinden, iletişim becerilerinden yararlanmanın çok önemli olduğunu” ifade etti. AB Yolunda Genç İletişimciler Yarışması’nın başarısına değinen Bağış, “Son iki yılda gördük ki; Türk gençliği AB dinamizmini kaybetmiyor, aksine becerileri ve enerjileri ile sürece yeni bir sinerji getiriyor” dedi.

Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından 2011-2012 akademik yılında ikincisi düzenlenen “AB Yolunda Genç İletişimciler Yarışması”na katılan gençler, eserleriyle bir kez daha “Türkiyesiz bir Avrupa eksik kalır” mesajını verdi.

Türkiye’nin Avrupa Birliği İletişim Stratejisi (ABİS) çerçevesinde, Türkiye’deki üniversitelerin İletişim, Güzel Sanatlar, Sanat ve Tasarım Fakülteleri ile ilgili Meslek Yüksekokullarında düzenlenen yarışmaya 45 üniversite katıldı. Ödül töreninden önce, bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan yarışma hakkında akademisyenlere yönelik bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Avrupa ülkeleri ve Türkiye kamuoyundaki karşılıklı önyargıları ve bilgi eksikliğini gidermek için genç iletişimcilerin yaratıcılığından faydalanmayı amaçlayan yarışma ile Türkiye genelinde binlerce öğrenciye ulaşıldı.

Güncelleme Tarihi: 06 Kasım 2012, 10:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109