Egemen Bağış: Gök kubbe tek çadır haline geldi

Devlet Bakanı Egemen Bağış, Sultanbeyli, Maltepe, Kadıköy ve Ataşehir'de AK Parti seçmeniyle bayramlaştı. İlçe teşkilatlarında toplanan vatandaşların bayramını tebrik eden Bağış, kürsüye çıkarak hazır bekleyen partililere de konuşma yaptı.

Egemen Bağış: Gök kubbe tek çadır haline geldi

AK Parti sayesinde gök kubbenin tek çadır haline geldiğini söyleyen Egemen Bağış, hayırseverlerin kurbanları sayesinde, Somali, Gazze, Pakistan, Haiti, Bosna Hersek ve Kosova'daki insanların kurban bayramını farklı heyecanla yaşadıklarını ifade etti. Türkiye'nin dünyadaki bir çok ülkeye umut olduğunu kaydeden Bağış, "Kurban bayramında bu yıl sadece Türkiye'de farklı bir heyecanla karşılamadık. Somali'de yıllarca ağzına tek lokma et girmeyen insanlara umut oldu. Gazze'de insanlar Türkiye'ye umut bağladı. Pakistan'da İslamabad'da insanlar Türkiye ile sevindiler. Haiti'de, Bosna Hersek'te, Kosova'da insanlar sizin sayenizde başka bir heyecanla karşıladı." diye konuştu.

Salonu dolduran Ak Partililere seslenen Bakan Bağış, bir zamanlar muhtar bile olamaz denilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dünya lideri haline geldiğini, bunun da Ak Partililerin geniş vizyonu sayesinde gerçekleştiğini ifade etti. Bağış, "İşte Ak Partililerin o geniş vizyonu, kimilerinin artık muhtar bile olamaz. İşini bitirdik dedikleri o büyük ustayı Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanı yapmakla kalmadı, dünya vicdanının sesi haline getirdi. Hamdolsun bu millet adaletin, kalkınmanın, kardeşliğin, barışın ve sevginin bayrağını dünyanın dört bir yanında dalgalandırıyor. Doğumuzdaki ülkelere demokrasimizle, insan haklarımızla, ifade özgürlüğümüzle ve serbest pazar ekonomimizle örnek oluyoruz. Batımızdaki ülkelere ekonomik dinamimizle, genç nüfusumuzla ve büyüme hızımızla ilham kaynağı oluyoruz." şeklinde konuştu.

Çıkışta gazetecilerin bedelli askerlik konusundaki sorularını cevaplandırmak istemeyen Bağış, "O konuyu Milli Savunma Bakanı'na sorun." diyerek ayrıldı.

zaman.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER