Dilipak: Asıl biz nereye gidiyoruz?

Ataşehir Enser Vakfı'nın düzenlediğin konferansta konuşan gazateci-yazar Abdurrahman Dilipak'tan önemli açıklamalar geldi.

Dilipak: Asıl biz nereye gidiyoruz?
Dilipak: Asıl biz nereye gidiyoruz?

Ataşehir Enser Vakfı'nın düzenlediğin konferansta konuşan gazateci-yazar Abdurrahman Dilipak'tan önemli açıklamalar geldi.

Her  hafta bir program düzenleyerek, sosyal siyasal, bilimsel konularda konferanslar ve kültürel programlar tertip eden Ensar Vakfı, Ataşehir Mimar Sinan Külliyesi konferans salonunda yeni bir etkinlik gerçekleştirdi.

“Türkiye nereye gidiyor” Konulu konferansın konuşmacısı duayen gazeteci-yazar Abdurrahman Dilipak'tı.
 
Dilipak konu başlığının tam tersine “Asıl biz nereye gidiyoruz?” diye başladı. Dilipak, toplumun ve bireyin sinir uçlarını harekete geçirecek tefekkür dokunuşlarıyla kişinin kendisini gözden geçirmesi gerektiğini, öz eleştiriyi, İslami bilincin oluşmasında eğitimin önemini ve bu konuda ailenin fonksiyonlarını, inanç ahlakımızı kuşanmadan ve yeni bir fethe doğru bir yolculuk başlatmadan da geçmiş fetihlerle övünmenin anlamsızlığını ve de işlerin düzelmeyeceğini anlattı.
 
Türkiye’nin büyük gelecek hayalinin gerçekleşmesi için ancak edebiyatta ilimde adalet telakkisinde  ve mazlumiyet konusunda ayırım yapmadan bakabilen kaliteli ve vasıflı bir topluma kavuşması gerektiğini betimleyerek konferansı bitirdi.

Öte yandan Ensar Vakfı'nın programa eklenmemiş bir sürprizi vardı.

AİMED’in (Ataşehir İmam Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları Derneği) açılış lansmanını logo tanıtımını ve yönetim kurulunun imza törenini gerçekleştirdi.

Ensar Vakfı Ataşehir Şube Başkanı Mikail Bektaş ve AİMED Kurucu Başkanı İsmail Levent yaptıkları konuşmalarda İHL'lerin ülke için ne denli önemli olduğunu vurguladılar.

Güzel bir seremoniyle başlayan 'AİMED' açılışı ve devamındaki konferans epey zaman unutulmayacak bir Ataşehir gecesine dönüştü.

Geceye Ak Parti Ataşehir İlçe Başkanı M.Naim Yağcı, Ak Parti Ataşehir İlçe Kadın Kolları Başkanı Neslihan Yurdagül, Ak Parti Ataşehir İlçe Gençlik Kolları Başkanı Yasin Görgülü katılım sağladı. Günün anlam ve önemine binaen Ensar Vakfı Ataşehir Şube Başkanı - Akparti Ataşehir Belediye Meclis üyesi Mukail Bektaş ve Akparti Ataşehir İlçe Başkanı M.Naim Yağcı Gazeteci-Yazar Abdurrahman Dilipak'a bir hediye takdim ettiler.

Kaynak : Haber7

Güncelleme Tarihi: 02 Haziran 2015, 13:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109