Başkan Topbaş iftarda Ataşehirlilerle buluştu

Başkan Kadir Topbaş, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Ataşehir'de düzenlediği sokak iftarında vatandaşlarla birlikte iftar yaptı.

Başkan Topbaş iftarda Ataşehirlilerle buluştu

 İstanbulluların Ramazan-ı Şerif’ini tebrik eden Topbaş, Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy Metrosu ile entegre olacak Ataşehir-Ümraniye Metrosu’nun etüt çalışmasını başlattıklarını da müjdeledi.

Rahmet ve bereket ayı Ramazan-ı Şerif…

Başkan Kadir Topbaş, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) Ataşehir'de düzenlediği sokak iftarında vatandaşlarla birlikte iftar yaptı. İBB Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı’nın düzenlediği iftara binlerce vatandaş katıldı. Başkan Topbaş, ezan öncesinde bütün masaları gezerek vatandaşlarla sohbet etti ve sorunlarını dinledi.

AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Ataş, İBB Destek Hizmetleri Daire Başkanı Mevlüt Bulut ve AK Parti Ataşehir Teşkilatının da yer aldığı iftarda vatandaşlara hitap eden Başkan Kadir Topbaş, “Hepinizin Ramazan-ı Şerifinizi, ardından da Kadir Gecenizi ve bayramınızı tebrik ediyorum. İnşallah daha nice Ramazanları, bayramları milletçe huzur içinde birlikte yaşarız” dedi.

“Diliyorum ki, bugün bu gök kubbenin altında iftarın rahmet ve bereketini paylaştığımız gibi tüm güzellikleri de paylaşalım” diyen Kadir Topbaş, Ataşehirlilerle iftar sofrasında buluşmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Başkan Topbaş, “Davetimize icabet edip, kırmayıp iftar soframıza geldiğiniz için çok teşekkür ediyorum. Diliyorum ki rahmet ve bereket ayı olan Ramazan-ı Şerif İstanbul’a, ulusumuza, tüm İslam alemine ve insanlığa hayırlar getirsin” şeklinde konuştu.

İstanbul 14 milyonluk bir aile…

İstanbul’da 14 milyonluk bir aile olduğumuzu hatırlatan Topbaş, sözlerini şöyle sürdürdü; “Yunus Emre’nin aşkıyla, Mevlana Hazretlerinin hoşgörüsüyle, Şeyh Edebali’nin tevazusuyla yoğrulmuş bu güzel memleketin insanlarıyız. İnsanları sevmek ve ötekinin derdini dert edinmek bizim mayamızda var. İnsanlarımız Allah’ın emrini yerine getirmek için camileri dolduruyor ve oruçlarını tutarak melekler kadar saf bir şekilde iftar sofralarına oturuyor. Allah’ın verdiği rızkı vakti saati gelmeden de yemiyor. Biliyor ki dünyanın başka yerlerinde bir lokma ekmeğe, bir yudum suya ihtiyacı olanlar var. İşte bu yüzden şükrediyor.”

Ümraniye-Ataşehir Metrosu geliyor


Ramazan ayının insan olmanın ve insani değerlerin doruğa çıktığı çok mübarek bir ay olduğunu vurgulayan Topbaş, “Yetimlerin, öksüzlerin ve fakirlerin derdini de hissettiğimiz bu Ramazan ayında, İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak hizmetlerimize devam ediyoruz. İstanbul’a çok büyük hizmetler yaptık, sizlerin desteğiyle de yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Konuşmasında Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy Metrosu ile entegre olacak 3 bin 600 metrelik Ataşehir-Ümraniye Metrosu’nun etüt çalışmalarını başlattıklarını da müjdeleyen Topbaş, şunları kaydetti; “En büyük problem olan ulaşımı inşallah metrolarla çözüyoruz. Bize bir emanet verdiniz. Emanetin ne olduğunu çok iyi bilenlerdeniz. Emanetinizi gözümüzden bile sakınıyoruz. Sizlere sizlerden biri olarak hizmet etmeye çalışıyoruz. Nerede bir eksiklik varsa belediye olarak orada olmaya çalışıyoruz. Fikrimiz, zikrimiz bir olarak, sizlerle aynı duygularla bu sofraları paylaşıyoruz. İstiyoruz ki dünyanın gıpta ettiği bu coğrafya, dünyaya yeniden yön veren ülkelerden biri haline gelsin.”

FOTO GALERİSİ İÇİN TIKLA

Güncelleme Tarihi: 30 Temmuz 2012, 15:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER