Başkan Kadir Topbaş dünyanın en büyük Halk Üniversitesi'nin 228'nci şubesini açtı

Başkan Kadir Topbaş dünyanın en büyük Halk Üniversitesi'nin 228'nci şubesini açtı

Başkan Kadir Topbaş dünyanın en büyük Halk Üniversitesi'nin 228'nci şubesini açtı
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Meslek Edindirme Kursları'nın (İSMEK) bugüne kadar eğittiği insan sayısının 1 milyon 177 bini bulduğunu söyledi.
Ataşehir Ferhatpaşa Mahallesi'nde dünyanın en büyük Halk Üniversitesi olarak kabul edilen İstanbul Meslek Edindirme Kursları'nın (İSMEK) yeni bir şubesini hizmete açtı.

Kursun bahçesine kalabalık bir kitleye hitap eden Başkan Topbaş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemde 3 merkezde 144 öğrenciyle başlattığı bu hareketin bugüne kadar 1 milyon 177 bin kursiyeri eğittiğini söyledi.

Geçen yıl 175 bin olan kursiyer sayısının bu yıl 190 bini bulduğunu kaydeden Başkan Topbaş, "İSMEK dünyanın en büyük Halk Üniversitesi. Birbirinden farklı bir çok alanda isteyen herkese eğitim veren bir kurum" dedi.

Yoğun şehir hayatının insanlara strese soktuğunu dile getiren Topbaş şöyle devam etti: "Bu yoğunluk içerisinde stresle yaşayan insanların bu merkezlere gelip farklı bir meşguliyetle el becerisini geliştirmeleri ve bazılarınızın çeyiz sandıklarını güncelleştirmeleri rehabilite olmalarına sebep oluyor. Diğer taraftan burada edindikleri meslekle kendilerine iş bulabildikleri gibi kendi evlerinde yaptıkları ürünlerini dışarıya satabiliyorlar. Bu kurumların ev ekonomisini geliştirmek adına önemli bir hizmet verdiğini düşünüyorum."

İSMEK'in güncel sanatlar yanında unutulmaya yüz tutmuş geleneksel sanatlarımıza da sahip çıktığını hatırlatan Başkan Topbaş, " Bu kurumlar aynı zamanda bizi biz yapan değerlerin kaybolmaması, unutulmaması adına önemli bir misyonu da yerine getiriyorlar. Hat, Teshih, Çini ve Ebru başta olmak üzere bir çok geleneksel sanatımız yok olmaktan kurtulup toplumun günlük yaşamında bir parça oluyorlar" dedi.

İSMEK kurslarının toplumun her kesiminden kursiyere hizmet verdiğinin altını çizen Başkan Topbaş, kurs merkezlerinin adeta demokrasi merkezi olduğunu söyledi. Başkan Topbaş şöyle devam etti: "Bu kurslarda bir birimizi algılıyor birbirimizin farkında oluyoruz. Bu milletin bireyleri olarak büyük bir aileye mensup olduğumuzu hissediyoruz. Birbirimize yabancı kalmıyoruz. Bu kurslar toplumsal barış ve mutabakat için çok önemli. Bizler bu kursları İstanbul'un her yerine yaydık. Şu anda Ataşehir'de 5 noktada bu hizmeti vermeye devam ediyoruz. Darülaceze, Ferhatpaşa, Kayışdağı, Küçükbakkalköy ve Örnek mahallesi gibi. O kadar çok talep var ki neredeyse her mahallede bir tane isteniyor. Yaptığımız birçok alandaki yatırımın yanında sosyal proje olarak  İSMEK kurslarına ciddi önem veriyoruz."

Başkan Topbaş konuşmasının sonunda önümüzdeki genel seçimleri işaret ederek tüm vatandaşların mutlaka sandığa gidip oy kullanmasını tavsiye etti.

Başkan Topbaş konuşmasının ardından kursiyerler ve çocuklarla birlikte açılış kurdelesini kesti. Başkan Topbaş buradaki programının ardından Ümraniye ilçesine geçerek Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can ile birlikte  Ak Parti'nin seçim çalışmalarına katıldı.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109