Başbakan Davutoğlu Ataşehirlilerle buluştu

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yoğun İstanbul programının ikinci gününde ataşehirlilerle buluştu.

Başbakan Davutoğlu Ataşehirlilerle buluştu
Başbakan Davutoğlu Ataşehirlilerle buluştu

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yoğun İstanbul programının ikinci gününde ataşehirlilerle buluştu.

Ataşehir mitingine Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu'nun yanı sıra Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci ve Ak Parti İstanbul milletvekili adayları katıldı.

Davutoğlu şöyle konuştu:

''İstanbul'da iki büyük miting yaptık''

"İki gündür İstanbul'da bir destan yazılıyor. İstanbul siyasetimizin omurgası. İstanbul tarihimizin mihver şehri. İstanbul insanlığın kaderinin şekillendiği bir şehir. Şimdi hep beraber 7 Haziran'a yürüyoruz inşallah. İki büyük miting yaptık İstanbul'da. Birisi 17 Mayıs'ta Maltepe'de muhteşem 2 milyonluk bir miting. Diğeri fetih günü kutlamaları; yine 2 milyona yakın" diye sözlerine başlayan Başbakan Ahmet Davutoğlu daha sonra şunları kaydetti: "Diğer partiler sadece belli bölgelere kendilerini ayırmışlar. 81 vilayetimize gidip bütün Türkiye ile kucaklaşacağız. Bütün Türkiye ile kucaklaşan, 81 vilayette mitingi yapan tek parti AK Parti. Her vilayette herkesle birarada geleceğe yürüyen tek parti AK Parti. Şimdi bakın bu bir sınavdır. Geçen seçimlerde CHP 33 ilde milletvekili çıkaramadı. MHP 45 ilde. HDP 65 ilde. Biz ise 81 ilin 78'inde milletvekili çıkardık. İnşallah 7 Haziran'da 81'de 81 yapacağız. Herkesi birleştiren tek parti AK Parti. Kalkınabilmek için birinci şart milli birliği korumak. 7 Haziran'a giderken bir takım kumpaslarla, tuzaklarla önümüzü kesmek istiyorlar. 12 yıl içinde Türkiye'nin kat ettiği mesafeye siz şahitsiniz. 12 yıl önce Türkiye İMF'ye muhtaç hasta adam olarak görülen bir ülkeydi. Şimdi Bahçeli, Kılıçdaroğlu dolaşıyorlar. Onlar IMF borç yaptı biz onların borçlarını bitirdik."

"İnşallah 7 Haziran'da birinci parti olacağız"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ve projelerini eleştiren Başbakan Davutoğlu, "İnşallah 7 Haziran'da birinci parti olacağız. Ama olmazsak, diyelim olmadık. Ben diyorum görevi bir arkadaşıma tevdi ederim. Ama Kılıçdaroğlu böyle söyleyebiliyor mu? Çünkü millete güvenmiyor, kendine güvenmiyor. 'Yüzde 25 alırsam yeter' diyor. Yüzde 35 ise gece rüyada gördüğü hayal. Bahçeli diyebiliyor mu? O da yüzde 15... Ben puanımı tutturursam, muhafaza edersem yeter diyor. Hele hele İstanbul'a gelip özgürlükçü barış güvercini gibi davranıp, Doğu'da Güneydoğu'da halka baskı yapan örgütle işbirliği içinde baskı yapan Demirtaş bunu söyleyebilir mi? Çünkü onlar millete güvenmez; ama biz size güveniyoruz" dedi.

"Bu Kılıçdaroğlu bir zavalı, zavallı"

Ahmet Davutoğlu, "Kendisiyle milleti arasına noteri sokandan hayır gelir mi? Bu şu demek; millet bana güvenmiyor bari noter güvensin. Ya milletin güvenmediğine noter nasıl güvenecek. Bu Kılıçdaroğlu bir zavallı, zavallı. Kendine güveni yok, oy istediği millete güveni yok. Aday olur İstanbul'dan büyük şehir belediyesine oy vereceği sandığı bulamaz. Kağıthane'ye 'kağıttepe' der. Allah aşkına bu ülkede bunların bir dikili ağacı var mı? Dönüp şu da CHP'nin, MHP'nin eseri diyeceğiniz bir şey var mı?" şeklinde konuştu.

"Şimdi bu kervanı durdurmak istiyorlar"

Davutoğlu, "Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bu kervan yola çıktı. Şimdi bu kervanı durdurmak istiyorlar. Durdurabilirler mi? Dışarıdaki ağababaları bunlara diyor ki, lobiler, medya patronları ve bir takım karanlık çevreler 'Tek tek AK Parti'yi durduramıyorsunuz. Biraraya toplanın hep beraber saldırın durdurursunuz' Allah aşkına 3'ü değil topu gelse bize söker mi? Biz kimlere boyun eğmemişiz, kimlere direnmişiz. Bunlardan mı çekineceğiz. Arkalarında da 3 tane paralel yapı var. Birisi Pensilvanya paraleli, birisi HDP'nin PKK Kandil paraleli, biri de CHP'nin DHKP-C paraleli" ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 04 Haziran 2015, 09:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109