Bağış, Esenler'de Mahalle İftarına Katıldı

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Türkiye Cumhuriyeti'nin, tarihinin en güçlü, en müreffeh, en demokratik ve en şeffaf dönemini yaşadığını söyledi.

Bağış, Esenler'de Mahalle İftarına Katıldı
Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Türkiye Cumhuriyeti'nin, tarihinin en güçlü, en müreffeh, en demokratik ve en şeffaf dönemini yaşadığını söyledi.

Esenler Belediyesi'nin "Konu komşu iftardayız" sloganıyla Havaalanı Mahallesi'nde düzenlediği iftar programına katılan Bağış, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın selamlarını getirmekten onur duyduğunu kaydetti.

Mahalle sakinlerine, gösterdikleri konukseverlik için teşekkür eden Bağış, "Allah nice ramazanlarda sevdiklerinizle birlikte olmayı nasip etsin. Şimdiden yaklaşan Kadir gecenizi kutluyorum. Belediye başkanınız, Kadir gecesindeki projesi '10 bin hatim 100 bin amin'den bahsettiği zaman içimden gerçekten sizlere imrendim. 'Keşke ben Ataşehir'e söz vermiş olmasaydım da o akşam o bereketten nasibimi alsaydım' diye içimden geçirdim. Ama sizler de bizleri dualarınızdan eksik etmezsiniz inşallah" diye konuştu.

Kadir gecelerinin insanlar için özel olduğunu vurgulayan Bağış, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu sene öyle bir tevafuk oldu ki, 11 ayın sultanı ramazanın Kadir Gecesi, AK Parti'nin 11'inci kuruluş yıl dönümüne denk geldi. Tevafuku görüyorsunuz. İstanbul İl Başkanlığımız ve Ak Parti Genel Merkezimiz dedi ki, 'Herkes kendi ilinde ve sorumlu ilçesinde o gece teşkilatlarımızın iftarında birlikte olsun. Ben de kendi seçim bölgem olan Anadolu yakasında, Ataşehir'de oradaki kardeşlerimizle birlikte olacağım. İnşallah ben sizler için dua edeceğim, sizler de bizlerden dualarınızı esirgemeyin."

-"Bugün Türkiye çok daha iyi bir noktada"-

Bugüne kadar yaptıkları hizmetlere dikkati çeken Bağış, şöyle devam etti:

"Türkiye Cumhuriyeti, tarihinin en güçlü, en müreffeh, en demokratik ve en şeffaf dönemini yaşıyor. Bunun mimarları sizlersiniz. Çünkü rahmetli Menderes'in 1959'da 'Yeter söz milletindir' diyerek başlattığı AB sürecinin bugünkü en önemli savunucusu olan ve 'Söz de milletindir, karar da milletindir' diyen sayın Başbakanımız Erdoğan'a sizler sahip çıktınız. Kimileri ona, 'Artık muhtar bile olamaz' derken, sizler onu bu ülkenin kişi başına düşen refahını üç kat artırabilmesi için, Cumhuriyet tarihi boyunca yapılan yolun üç katını, hastanelerin üçte birini yapabilmesi için onunla birlikte yol yürüdünüz. Neticelerini ülke olarak almaya başladık. Hamd olsun, bugün Türkiye çok daha iyi bir noktada. Ama geldiğimiz noktayla hiçbir şekilde yetinemeyiz. Türkiye, dünyanın 26. en büyük ekonomisiyken, bugün 16. en büyük ekonomisi oldu. Ama Allah'ın izniyle 2023 yılında, Cumhuriyetimizin 100. yıl dönümünde dünyanın en güçlü 10 ülkesinden biri olacağız. Bunu da sizlerin duasıyla inşallah başarırız. Yeter ki bu ülkede istikrarımıza sahip çıkalım, birbirimizi ötekileştirmeyelim, birbirimizi olduğumuz gibi kabul edip sevelim, beraber ter döküp, beraber çalışıp, beraber kazanalım."

Ramazanın gerçek anlamının insanların birbirleriyle empati kurması olduğunu ifade eden Bağış, "Ramazan, sadece açlık, susuzluk çekmek değil. Ramazan, kelime anlamıyla 'ateşi yutan' demektir. Birbirimizin ateşini yutabilmeliyiz. Birbirimizle empati kurup, birbirimizin derdiyle dertlenebilmeliyiz. Birbirimizin sorunlarını çözebilmek için birlikte çalışabilmeliyiz. Esenler'de de bu havayı yakalamışsınız" diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 01 Ağustos 2012, 17:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER