AK Parti Ataşehir Gençlik Kolları Mursi için yürüdü

AK Parti Ataşehir İlçe Gençlik Kolları Mısır'ın seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin idamına karşı Demokrasi ve Özgürlük yürüyüşü gerçekleştirdi.

AK Parti Ataşehir Gençlik Kolları Mursi için yürüdü
AK Parti Ataşehir Gençlik Kolları Mursi için yürüdü

AK Parti Ataşehir İlçe Gençlik Kolları  Mısır'ın seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin idamına karşı  Demokrasi ve Özgürlük yürüyüşü gerçekleştirdi. Yürüyüşü sonunda AK Parti Ataşehir İlçe Gençlik Kolları Başkanı Yasin Görgülü basın açıklaması yaptı.

"Mısır 2012 yılından bu tarafa batı ile ittifak yapan darbecilerin emir komutasına girmiştir. Seçimle gelmiş hükümete karşı askeri darbe yapılmış, sivil sesler bastırılmış, insan hak ve özgürlükleri askıya alınmış, yargı, yapılacak infazlara bir kılıf olarak kullanılmış ve kullanılmaya devam edilmektedir.

Beş bin sivil masumun kanını döken zalimlerin, MURSİ için ölüm kararı alması, hiç de zor olmamıştır. Mısırda Mursi için alınan idam kararı, demokrasi, insan hak ve özgürlüklerinin ayaklar altına alınmasıdır. Halkına ve inancına ihanet edenler, şeytani planlar kuranlar yok olmaktan kurtulamayacaklardır.

Kardeş Mısır halkının vesayetten kurtulması, ülkede demokratik sürecin yeniden işlerlik kazanması için darbeci cunta tecrit edilmelidir. İslam dünyası devletleri, gasp ettikleri milli iradeden el çekene kadar, Mısır darbe yönetimi ile ilişkilerini askıya almalıdır.

İsrail’in Filistin halkına yaptığı zulüm ile Mısır’daki yaşananlar arasında bir fark yoktur. Ülkemizde de Mısır’daki darbeci zalim ve katillere imrenen mihraklar, milli iradeyi tehdit etmektedirler. Kan ve zulüm üzerine iktidarlarını yerleştirmek isteyenlere bu millet izin vermeyecektir. Ak Parti Ataşehir Gençlik Kolları olarak, eli kanlı darbecileri lanetliyoruz. Sözde insan hakları ve demokrasi havarisi gözüküp, Ortadoğu’yu ve Mısır’ı otoriterrejimlere teslim edip, katliamlara sessiz kalanları da nefretle kınıyoruz."

AK Parti Ataşehir İlçe Gençlik Kolları

Güncelleme Tarihi: 24 Mayıs 2015, 23:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109