97 yıl önceki kumanya ile iftar edecekler

Ak Parti'nin 1915 yılında vatanı için canlarını feda eden aziz şehitler için düzenlemiş olduğu geleneksel iftar yemeği bu akşam verilecek.

97 yıl önceki kumanya ile iftar edecekler
Aziz Babuşçu, Ak Parti İstanbul teşkilatının Ramazan ayı boyunca yapacağı çalışmalarla ilgili olarak bir basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda Ramazan ayında yapılacak çalışmalarla ilgili bilgi veren Aziz Babuşcu, Ramazan'ın kendine has bir güzelliği olduğunu belirterek, "Ramazan kendi iklimiyle gelen bir aydır. Ramazan'da insanların daha hoşgörülü, daha müsamahalı olduğu, paylaşmanın ve dayanışmanın arttığı bir atmosfer oluşur. Ak Parti İstanbul teşkilatı da bu iklime yakışır bir şekilde İstanbul'un her yerinde Ramazan coşkusunu ve hassasiyetini yaşayacak ve yaşatacaktır." dedi.

1915 MENÜSÜ İLE İFTAR EDECEKLER

Aziz Babuşçu,  "Bu yıl Ramazan etkinliklerimize Çanakkale'den, şehitlerimizle beraber başlayacağız. 22 Temmuz Pazar günü, binlerce İstanbul'lu teşkilat mensubumuzla beraber, 'Dün Çanakkale'de İstiklal İçin Çarpıştık, Bugün İstikbal İçin Birlikte Çalışıyoruz' sloganı etrafında buluşarak orucumuzu Çanakkale'de açacağız. Şehitlerimizin savaş koşullarında yediği yemekleri yiyecek, onların fedakarlığını, anlayışlarını ve hissiyatlarını anlamış bir şekilde Ramazan etkinliklerimize başlayacağız." dedi.

İSTANBUL VE TRAKYA İÇİN ÖZEL İFTAR PROGRAMLARI


İstanbul'da yapılan sokak iftarlarının bu yıl da devam edeceğine değinen İl Başkanı Babuşçu, "İstanbul'da artık bir gelenek haline gelen sokak iftarlarında, İstanbul'lularla buluşmaya, komşuluk müessesini hatırlamaya, aynı sofraya oturup, aynı yemeği paylaşmaya devam edeceğiz. Belediye Başkanlarımızın ev sahipliğinde ve 'Paylaş ki Kardeş Olasın' anlayışıyla, 588 noktada sokak iftarları yapacağız ve İstanbul'lulara Ramazan'ın ruhunu hissettireceğiz." şeklinde konuştu.

Babuşçu konuşmasında şunları söyledi: "Bu yıl Ramazan'ı bizim için farklı kılan diğer bir etkinlik de 'Trakya Bölge Sokak İftarları' olacak. 'Ramazan'da 'Trakya Bir Başka Güzel' diyerek, 4 ilde ve 23 noktada İstanbul'daki gibi sokak iftarları düzenleyeceğiz. 'İstanbul Komşularıyla Güzel' sloganıyla, İstanbul'un samimiyetini, komşuluk ve paylaşma kültürünü Trakya'ya taşıyacağız. AK Parti İstanbul teşkilatının organizasyon becerisini kullanarak, tırlarla, otobüslerle Trakya yollarına düşerek, İstanbul'un güzelliğini Trakya'lı vatandaşlarımıza gösterme şansı bulacağız."

Güncelleme Tarihi: 22 Temmuz 2012, 19:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER