En büyük rakibi Apple’a karşı ABD’de kaybettiği patent davasının  yaralarını sarmaya çalışan Güney Koreli elektronik üreticisi Samsung’un,  yarın tanıtılacak iPhone 5’e karşı ‘en kısa zamanda yasal işlem  başlatmayı’ planladığı iddia edildi.
ABD’de görülen en nihai patent davasında suçlu bulunan ve Apple’a bir  milyar dolar tazminat ödemeye mahkum edilen Samsung, davanın ardından  ‘yasal olarak mücadelelerini sürdüreceğini’ açıklamıştı. Bir sanayi  analistinin Korea Times gazetesine yaptığı açıklama ise yeni nesil  iPhone’un tanıtılmasına bir gün kala teknoloji dünyasında büyük yankı  uyandırdı.
Güney Kore gazetesine konuşan kaynak, iPhone 5’te sunulması beklenen LTE  (Long Term Evolution) teknolojisini nedeniyle Samsung’un mahkemeye  gideceğini öne sürdü. Mobil cihazlarda süper hızlı veri transferi  yapılmasını sağlayan teknolojinin yeni iPhone’da kullanılması halinde  bunun patent hakkının ihlali olarak kabul edileceğini ifade eden  analist, Samsung’un ‘en kısa zamanda ABD’de mahkemeye gideceğini ve  iPhone 5’i yasaklatmak için talepte bulunacağını’ iddia etti.
BEKLEYİŞ YARIN SONA ERİYOR
Apple, yarın San Francisco kentinde yeni nesil iPhone’u teknoloji  dünyasına sunacak. Aylardır sahip olacağı özellikler hakkında  birbirinden değişik spekülasyonlar yapılan cihazın, LTE teknolojisi  bulundurması en güçlü beklentilerden biri. Samsung, bu teknolojinin  birçok patentine sahip olan şirket konumunda. Güney Kore devi, geçmişte  de LTE bulunduracak Apple cihazları için patent ihlali olmaması  konusunda uyarıda bulunmuştu.
Samsung’un LTE teknolojisi üzerinden Apple’ı dava edebileceği iddiası  ilk olarak Ağustos ayının sonunda TechTalk sitesinde ortaya atılmıştı.  Dün, birçok teknoloji sitesi bu iddiayı tekrar gündeme getirerek yeni  bir patent davasının yaşanabileceğine işaret etti.
CNET sitesinin verdiği bilgiye göre, Korea Times’a konuşan kaynak,  “Pazartesi günü ABD medyasında çıkan ve iPhone 5’in LTE teknolojisine  sahip olacağı haberlerinin ardından, Samsung’un bu beklentinin gerçek  çıkması halinde hemen mahkemeye gitme kararı aldığını” söyledi.
ELMA’YA KÖTÜ HABER
Motorola ve HTC de dahil Android tabanlı telefonların ABD’ye nakliyatını  durdurmak için büyük çaba sarf eden Apple, ABD Uluslararası Ticaret  Komisyonu Yargıcı Thomas Pender’in en son açıklamasıyla hayal kırıklığı  yaşadı.
Pender, HTC telefonlarındaki 4G LTE teknolojisiyle bağlantılı  patentlerin geçersiz kılınması gibi bir durumda, aynı teknolojiye sahip  Apple ürünleri için de benzer durumun geçerli olabileceğini ifade etti.  Pender, 4G teknolojisi için patent gerekli olup olmadığına yönelik karar  alınması için çok dikkatli bir araştırma gerektiğini belirtti.
SlashGear sitesi, HTC’nin telefonlarındak kullandığı 4G teknolojisi için  geçerli olan iki patenti Nisan 2011’de 75 milyon dolara satın aldığı  bilgisini verdi. Site, Yargıç Pender’in, itirazlarını reddettiği Apple  avukatına, “HTC bu patentleri                                    
            
              Güncelleme Tarihi: 12 Eylül 2012, 00:06
            
            
                      
                             
                          
                    
iPhone 5 Yasaklanabilir
Samsung, iPhone 5'i yasaklatmak için Apple'ı mahkemeye verecek.
                        YORUM EKLE
    
              
          1
          Akdeniz'de 5.5 şiddetinde deprem
        
            
          2
          Kaçırılan Türk işadamı ailesine kavuştu
        
            
          3
          Aksaray'da telefon gece de susmak bilmiyor
        
            
          4
          Libya'da ABD büyükelçisi öldürüldü
        
            
          5
          ATAŞEHİR BÜYÜKŞEHİR’E YÜRÜYOR
        
            
          6
          Esenler’in gözü Bakanlar Kurulu’nda
        
            
          7
          Ataşehirli gençler Polonya’da festivale katıldı
        
            
          8
           Libya'ya ABD Asker Gönderiyor
        
            
          9
          Kansere Karşı 'Kokulu Kara Üzüm'
        
            
          10
          Google Beyni Geriletiyor!
        
        
  SON DAKİKA HABERLERİ
  ANKETTüm Anketler
  SIRADAKİ HABER