Mesai saatlerinin geri alınması önerisi tartışma yaratan Enerji Bakanı Yıldız, bu kez yaz saatinin sürekli uygulanmasını önerdi.
 'Yaz saati sürekli uygulansın'
Enerji tasarrufu ve gün ışığından daha fazla yararlanılması için mesai  saatlerinin geri alınması önerisi büyük tartışmalara neden olan Enerji  ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, yaz saatinin sürekli olması  önerisini gündeme getirdi.
Yıldız, daha önceleri de gündeme gelen ancak bir türlü uygulanamayan yaz  saatinin sürekli olması uygulaması konusunda, “Mesai saatlerini  kaydırmıyorsak gün ışığını böyle kaydırırız” dedi.
Saatlerin 1 saat geri alındığını anımsatan Yıldız, bunun gün ışığından  daha fazla yararlanılması açısından faydalı olacağını kaydetti. Yıldız,  “Gün ışığından daha fazla yararlanılsa ne olur? Yaz saatinin devam  etmesinden yanayım. Önümüzdeki dönemde telekomünikasyon, iletişim,  ulaştırma konularında hazırlık yapılması lazım. Tartışılıp  değerlendirilmesi lazım. Enerji açısından ideali yaz saati. Mesai  saatlerini kaydırmıyorsak gün ışığını böyle kaydırırız” dedi.
Milliyet'in haberine göre, yaz saati uygulamasının sürekli olması konusu  daha önce de gündeme gelmiş, uygulama yürürlüğe girmeyince Dışişleri  Bakanlığı’nın, AB ile uyumu gerekçe göstererek buna izin vermediği öne  sürülmüştü.   (Cumhuriyet)
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız; 'Yaz saati sürekli uygulansın'
Mesai saatlerinin geri alınması önerisi tartışma yaratan Enerji Bakanı Yıldız, bu kez yaz saatinin sürekli uygulanmasını önerdi.
                        YORUM EKLE
    
              
          1
          Bingöl'de 4 çocuk annesi Hatice Belgin faciayı...
        
            
          2
          5 ayda 3500 vitamin hapı içti, sonuca şaşırdı!
        
            
          3
          WTA Championships Dünya Kadınlarda Finalin adı...
        
            
          4
          Başbakan'ın 'İktidarı kaybetmeye bile hazırım'...
        
            
          5
          Ermeni Taşnak Partisi'nden Kürtler'e: Bölgeyi terk...
        
            
          6
          MARDİN Emniyetinden Şırnak'ta PKK'ya büyük darbe
        
            
          7
          Çalışma Bakanı Faruk Çelik; '657 sayılı Memur...
        
            
          8
          Deprem bölgesine yakın Metsamor Nükleer Santrali...
        
            
          9
          Kocaeli'de ele geçirilen Kaçak sigarada "terör...
        
            
          10
          WTA Championships Dünya Kadınlar Tenis İstanbul...
        
        
  SON DAKİKA HABERLERİ
  ANKETTüm Anketler
  SIRADAKİ HABER