Askere bayram müjdesi, 3 ay erken terhis geliyor!
Askerlik  15 aydan 12 aya iniyor. Uygulama haftaya yasalaşırsa silah altındaki  askerler bayram öncesi üç ay erken terhis olabilecek. Genelkurmay  'çalışma sürüyor' diyor. 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın,  askerlik süresinin 12 aya ineceğini açıklamasının ardından VATAN'a bilgi  veren Genelkurmay kaynakları, bu konuda çalışmanın sürdüğünü, zamanlama  konusunun henüz netlik kazanmadığını bildirdi. Mevcut askerlik  sisteminde, üniversite mezunu olmayan yükümlüler 15 ay uzun dönem er  olarak askerlik yapıyor. 12 aya düşerse, silah altındaki erler 3 ay  erken terhis olacak.
Kısa dönem aynı
Askerliğini  6 ay yapan üniversite mezunu kısa dönem askerlerin durumunda ise bir  değişiklik olmayacak. Yedek subaylığın bütünüyle kaldırılmasının da  gündeme geleceği belirtiliyor.
Askerlik süresinin kısaltılmasıyla  birlikte TSK'nın toplam askeri personel sayısında düşüş yaşanacak.  Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, düzenlemenin en kısa zamanda Meclis'e  gönderileceğini belirtti. Başbakan Erdoğan önceki akşam katıldığı  televizyon programında askerlik süresinin kısalacağını şöyle açıkladı:  "Askerliğin kısaltılması noktasındaki konuda, Milli Savunma  Bakanlığımızla ve Genelkurmay Başkanlığımızla mutabıkız. Süre  düşecektir, öyle zannediyorum ki 12 ay. Kısa dönem aynen kalacak. O  konuyla ilgili bir ön hazırlık zaten var." Başbakan Yardımcısı Bekir  Bozdağ, dün yaptığı açıklamada, "Askerlik süresine ilişkin düzenleme  detayları yasa ile belli olacak, en kısa sürede meclis gündemine  getirilecek" dedi.
'Çalışma sürüyor'
Başbakan  Erdoğan'ın askerliğin 12 aya düşeceğini açıklamasının ardından Vatan'a  bilgi veren Genelkurmay kaynakları, bu konuda çalışmanın sürdüğünü,  ancak zamanlamanın henüz netleşmediğini bildirdi. Zamanlamada son  noktayı hükümet koyacak. Askerlik süresinin 12 aya düşmesiyle birlikte  acemi eğitiminin de 20 ile 30 gün arasında verilebileceği belirtiliyor.  AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş da, "Bir an önce olması, askerlik  bekleyenleri rahatlatmaya dönük bir çalışma olmuş olur. Süresinin ne  kadar olacağı, Genelkurmay Başkanlığı'nın görüşü doğrultusunda, TBMM bu  konuda en son kararı verme organıdır" dedi. Elitaş, "Askerlik ile ilgili  düzenleme iki gün komisyon aşaması, iki günde genel kurul aşaması, bir  hafta içinde çıkabilir" diye konuştu.
Kaynak : haber7
                                    
            
              Güncelleme Tarihi: 05 Ekim 2013, 07:45
            
            
                      
                               Askere bayram müjdesi, 3 ay erken terhis geliyor!
Askerlik 15 aydan 12 aya iniyor. Uygulama haftaya yasalaşırsa silah altındaki askerler bayram öncesi üç ay erken terhis olabilecek. Genelkurmay 'çalışma sürüyor' diyor.
                        YORUM EKLE
    
              
          1
          Fenerbahçe küme düşebilir
        
            
          2
          Google'ın akıllı saati için geri sayıma geçildi
        
            
          3
          A Milli Takım'ın aday kadrosu açıklandı
        
            
          4
          E-Belediye Ataşehir
        
            
          5
          Devlet bahçeli Kazlıçeşme Mitinginde konuşuyor
        
            
          6
          Kentsel dönüşüme 500 milyon lira harcandı
        
            
          7
           Bahçeli, Kazlıçeşme'de Andımız'ı okuttu
        
            
          8
          Doğan Cüceloğlu 'İyi İnsanlarız, Kötü Yetişmişiz'...
        
            
          9
          Eski Araç Sahiplerine Müjdeli Haber
        
            
          10
          Mangal yapanların dikkatine!
        
        
  SON DAKİKA HABERLERİ
  ANKETTüm Anketler
  SIRADAKİ HABER