“Abdulhamid Konusunu İşlemek Bazılarını Rahatsız Etti”

Zeytinburnu Kültür Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen Sinema Söyleşileri adlı programın ilkine, Sultanın Sırrı filmin senaristi Ömer Erbil ve filmin oyuncularından Sinan Albayrak konuk oldu.

“Abdulhamid Konusunu İşlemek Bazılarını Rahatsız Etti”
Moderatörlüğünü Tiyatro ve Sinema Oyuncusu ve aynı zamanda Tiyatro Eğitmeni olan Zuhal Öztürk’ün yaptığı programda konuşan Ömer Erbil, Sultanın Sırrı filminin konusundan dolayı çok büyük sorunlarla karşılaştığını ve bu durumun da filmi başarısızlığa götüren nedenlerin başında geldiğini ifade etti.

Erbil, Sultanın Sırrı filmi için yıllar süren araştırmalar yaptığını ve bu filmle birlikte ülkemiz gerçeklerine ışık tutmayı hedeflediklerini belirterek şunları söyledi: “Bu filmle toplum olarak unuttuğumuz ama bir devre damgasını vuran II. Abdulhamid’i biraz olsun hatırlatarak onun engin görüşlerini paylaşmak istedik.

Ama Abdulhamid konusunun işlenmesi bazı kesimleri rahatsız etti ve ellerindeki gücü kullanarak filmin hem çok az sinemada hem de kısa süre gösterimde kalmasına izin verildi. Bu durum filmin kitlelere ulaşmasında büyük bir dez avantaj oldu. Bu konuyla ilgili büyük gücü elinde bulunduran firma ile de yasal işlem başlatıldı” dedi. 

Sultanın Sırrı adlı filmde büyük bir oyunculuk başarısı gösteren ve büyük beğeni toplayan Sinan Albayrak ise, böyle bir çalışmada yer almanın kendisi için çok önemli olduğunu belirterek, Türk Sineması’nın özellikle izleyiciden büyük bir desteğe ihtiyacı olduğunu söyledi. Albayrak, Türk Sineması’nın kendi özüne döndüğünde ve kendinden olanı anlattığı zaman asıl başarıyı yakalayacağını ifade etti.

Program  soru ve cevap kısmıyla birlikte sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER