Şirinli Çorba ve Tapışlama

Bayram sofralarına özel “Şirinli Çorba” ve “Tapışlama” tarifleriyle, hem sağlıklı hem de doyurucu alternatifler sunuyor.

Şirinli Çorba ve Tapışlama
 Şirinli Çorba ve Tapışlama

Bayram sofralarına özel “Şirinli Çorba” ve “Tapışlama” tarifleriyle, hem sağlıklı hem de doyurucu alternatifler sunuyor.


Bulgurlu yemek tarifleriyle sofralarda lezzet şöleni yaşatan Duru Bulgur, kalabalık bayram sofralarına özel “Şirinli Çorba” ve “Tapışlama” tarifleriyle, hem sağlıklı hem de doyurucu alternatifler sunuyor.

Duru Bulgur, Ramazan Bayramı’nda kalabalık ev ziyaretleri öncesi sofralarında değişik lezzetler arayanlara hazırlanışı basit ve bir o kadar da sağlıklı alternatifler vadediyor. 


Sofraların şifa kaynağı bulguru taş değirmenlerde öğütme yöntemiyle sofralara getiren Duru Bulgur lezzetleri, salatadan pilava ve hatta tatlılara varıncaya dek geniş bir yelpazede karşımıza çıkıyor. Siz de bu bayramda bulgurlu helva ile sevdiklerinize lezzetli bir sürpriz yaparak onları mutlu edebilirsiniz.


Duru Bulgur’un Ramazan’a özel bulgurlu tariflerinden ilki, sofralarımızın vazgeçilmezi olan nefis bir tatlı tarifi olan “Şirinli Çorba” Bayram sofralarında değişik lezzet arayanlara hazırlanışı son derece basit bir tarif sunan Şirinli Çorba, misafirleriniz için unutulmaz bir deneyim sunacak. 


Bu bayramda yine bulgurla hazırlanacak nefis tariflerden biri de, “Tapışlama”. Ana yemekte bulgurla kıymayı bir araya getiren ve çeşitli garnitürlerle de zenginleştirebileceğiniz Tapışlama, son derece pratik tarifinin yanı sıra lezzetiyle de bayram sofralarına lezzet katacak. 


Bu nefis lezzetlerin tarifleri ise şöyle;




Şirinli Çorba


Malzemeler

Duru Pilavlık Bulgur- 1 su bardağı 
Su - 6 su bardağı 
Pekmez - 1,5 su bardağı 
Üzeri İçin:
Antep fıstığı (kıyılmış) 1/5 su bardağı

Hazırlanışı

Tencereye bulgur ve suyu koyun. Bulgur yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin. Ocaktan indirmeden önce pekmezi ilave edip bir taşım kaynadıktan sonra ocaktan alın. Kâselere boşaltın, ılıklaşınca Antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın.






Tapışlama


Malzemeler

Dana kıyma – 250 Gr
Kuzu kıyma - 250 Gr
Duru Köftelik Bulgur -1/2 su bardağı 
Soğan - 2 orta boy 
Salça - 2 yemek kaşığı 
Kekik - 1,5 tatlı kaşığı 
Pul biber - 1 tatlı kaşığı
Nane -1,5 tatlı kaşığı 
Tuz 1 tatlı kaşığı

Hazırlanışı

Yayvan bir kapta kıymaları, bulgur, ince kıyılmış soğan, salça, kekik, pul biber, nane ve tuzu iyice karıştırıp köfte kıvamına gelinceye kadar yoğurun. İki ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlak yassı köfteler yapın. Köfteleri tavaya tek sıra dizin. Yarısına kadar sıcak su (1çay bardağı kadar) döküp ocağa koyun. Kaynadıktan sonra ateşi kısarak, köfteler suyu çekinceye kadar pişirin (Kalan köfteleri de aynı şekilde pişirin). Patates kızartması ve maydanoz, tere vb. garnitürlerle servis yapın.

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER