Pizza yapımı ve Malzemeleri

Lezzetli bir pizza nasıl yapılır? pratik bir tarif ile anlatalım istedik. Gerekli malzemeleri hemen aşağıdan not edebilirsiniz.

Pizza yapımı ve Malzemeleri
Pizza yapımı ve Malzemeleri

Lezzetli bir pizza nasıl yapılır? pratik bir tarif ile anlatalım istedik. Gerekli malzemeleri hemen aşağıdan not edebilirsiniz. Tek önemli husus ne çok katı, nede çok yumuşak, orta kıvamda bir hamur yoğurmanızdan geçiyor. Bu sebepten eğer ilk defa bir pizza yapacaksanız yavaş yavaş, acele etmeden hamur kısmına önem göstermenizde fayda var.
Farklı usüllerde bir çok hamur yoğurma tekniği var, fazla kafanızı karıştırmayacak şekilde güzel bir tadın yakalanabileceği bir tarifi paylaşalım…

Pizza'nın Hamur malzemeleri:

    3-4 su bardağı un (1 su bardağıda yedekte olsun)
    1 su bardağı ılık su
    2 tatlı kaşığı toz maya
    1 tatlı kaşığı seker
    2 çay kaşığı tuz (miktarı tuza olan hassasiyetinize göre ayarlayın)
    1 yemek kaşığı zeytinyağı

Pizza'nın Üst Malzemeler:

    Kaşar peynir, domates, zeytin
    Biber, mantar, sucuk, mısır
    Sosis kısaca canınız nasıl isterse, evde hangi malzemeler varsa.

Pizza'nın Sos yapılışı:

    Mini bir kap yada cam kaseye 2 kaşık domates salçası ile az miktar ılık su döküp su ile inceltin. Eğer isterseniz içine sevdiğiniz baharatlardan, kekik, pul biber, karabiber ve çok az miktar tuz katabilirsiniz.

Pizza Hamuru'nun  hazırlanışı:
Hamur yoğurma kabınıza malzeme listenize göre ılık suyunuzu dökün ve üzerine kuru toz mayanızı serpin. Şekeri de ekleyip 4-5 dakika kadar bekletin. Bu sürede kabarma işlemi gerçekleşicek.

Ardından, tuz, zeytinyağı ve 3 bardak ununuzu ekleyip yoğurma işlemine geçin. Çok katı olursa hafif su, çok yumuşak olursa un ekleyerek güzel bir kıvam yakalayın. Su eklemeniz yada un eklemeniz mayayı bozmaz. Ortalama 5-6 dakikada hamur yoğurma işlemi tamamlanır. Üzerini örtüp 1 saat kadar dinlendirin.

Hamur açma:
Hamurun mayalandıktan sonra, kısaca 1 saat gibi sürede göz kararı hamur iki katı olduğunda. Hamuru elinizle açıp, yanlız burada merdane kullanmayın, evde yapılan pizzalar elle açıldığında daha lezzetli olmaktadır. Ardından, altını hafif yağladığınız (yağlı kağıtta kullanabilirsiniz) tepsiye yerleştirip, 3 4 dakika bekletin hamur hafif kendine gelsin. Bu arada canınız nasıl istiyorsa üst malzemelerinizi dilimlemeye başlayabilirsiniz.

Pizza'nın Üst malzemeleri ve pişirme:
Hamur kendine geldiğinde üzerine önce sosunuzu (ketçap da olabilir) ardından bir miktar kaşar peynir, istediğiniz üst malzemeler ve son olarak yine kaşar peynirlerinizi serpiştirip önceden ısıtılmış 450F (225C) fırında pişirip servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

ATAŞEHİR, BATI ATAŞEHİR FİRMA REHBERİ


ATAŞEHİR PİZZACILAR, ADRES VE TELEFONLARI


Güncelleme Tarihi: 20 Ocak 2016, 21:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109