‘Metrelik Adana Kebabı’

METRELİK ADANA KEBABI’NIN MUCİDİ HASAN KOLCUOĞLU’NDAN DAMAK ÇATLATAN LEZZETLER

‘Metrelik Adana Kebabı’
Metrelik Adana Kebabı’ 

 METRELİK ADANA KEBABI’NIN MUCİDİ HASAN KOLCUOĞLU’NDAN DAMAK ÇATLATAN LEZZETLER

‘Metrelik Adana Kebabı’ ile meşhur Adanalı Hasan Kolcuoğlu, Küçükyalı Sahilyolu’ndaki sıcak mekanında misafirlerini ağırlıyor. Başlangıç menüsünden tatlılarına kadar her lezzette iddialı olan Adanalı Hasan Kolcuoğlu, zırhta çekilmiş kuzu etinden yapılan kebabıyla fark yaratıyor.


1 yaşına gelmemiş erkek kuzu etinin zırhta çekilmesiyle yapılan ‘Metrelik Adana Kebabı’, Adanalı Hasan Kolcuoğlu ile özdeşleşmiş dayanılmaz bir lezzet. Metrelik kebap, etin suyunu salmaması ve lezzetini içine hapsetmesi için sipariş verilmesinin hemen ardından özel şişlere takılarak pişiriliyor. Metrelik Adana Kebap, özel ayaklı standında el yapımı pideler, kaburga ve pirzolalar eşliğinde servis ediliyor.
Trabzon tereyağı, Erzincan peyniri ve balon ekmekle başlayan ziyafet; kuru patlıcan dolması, pazı sarması, pilaki gibi zeytinyağlılar ile devam ediyor. Mezelerden Ali Nazik, acılı ezme, şakşuka ve humus öne çıksa da sayısız çeşit içinden seçim yapmak zor. Kapalı mini pidede de iddialı olan Şef Mehmet Soydaş çiğ köfte, içli köfte ve fındık lahmacunun mutlaka tadına bakılması gerektiğini belirtiyor. Kebabın en yakın arkadaşı şalgamı Adana’dan getirttiklerini belirten Şef Mehmet Soydaş, yöresel ürünler kullanılarak hazırladıkları tüm tatların ana malzemelerini kendi yöresinden getirttiklerinin altını çiziyor.


1910'a dayanan köklü tarihiyle Adanalı Hasan Kolcuoğlu, tatlılarıyla da iddialı. Kabak tatlısı, dondurmalı irmik helvası, özel Hatay peyniri ile hazırlanan künefe, katmer, ayva tatlısı ve kadayıf arasından tercih yapamayanlara karışık tatlı tabağı hazırlanarak mutlu bir son vadediliyor.
Küçükyalı Sahilyolu’nda bulunan Adanalı Hasan Kolcuoğlu'da, düğün, davet ve iş organizasyonları düzenlemek mümkün. Salon kapasitesi ise 700 kişi.
Rezervasyon için: 0216 519 89 01 -05 - 06


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109