KAĞIT KEBAP TARİFİ

Kağıt Kebap Yapımı, Tarifi ve Kullanılan Malzemeler

KAĞIT KEBAP TARİFİ
KAĞIT KEBAP TARİFİ

Kağıt Kebap Yapımı, Tarifi ve  Kullanılan Malzemeler

  Kağıt Kebap,   Malzeme :


    1 kilo kuşbaşı kesilmiş kuzu eti
    1 soğan
    250 gr, iç bezelye veya 1 küçük kutu konserve bezelye
    2 yemek kaşığı vita
    10 tane taze soğan
    1 demet kıyılmış maydanoz ve dereotu
    Yarım çay kaşığı kekik
    250 gr. domates
    Biraz tuz ve karabiber.


Kağıt Kebabı Tarifi'nin Yapılışı

  En önce eti pişiriyoruz.Pişen ete kıyılmış soğanı ve sarmısağı ilave edip pişiriyoruz. Bezelyeleri ekleyip 5 dakika kadar soteliyoruz.

  Havuç ve patatesi kuşbaşı kesip kızartıyoruz.Etli bezelye karışımına salça ilave ediyoruz.Salça ve et karıştıktan sonra kızarmış patates ve havuçları ekliyoruz..Onların üstüne kuşbaşı kesilen domates ve biberleri ilave ediyoruz. Ateşin üstündeyken 2 dakika çevirip ocağı kapatıyoruz.Domates ve biber yağlı kağıdın içinde pişecek.

  Yağlı kağıdı kare tepsi kadar kesip ortasına etli harcı koyun.Onun üstüne de biraz kaşar peyniri serpip kağıdı paket haline getirin.Nasıl sarmak kolayınıza gelirse öyle sarın.Ben iki ucu birleştirip kenarına ufak bir üçgen yapıp sıkıca kıvırarak yaptım.(Yanlız olduğum için resimleri çekemedim:))Ya da harcı tam ortaya koyup 2 kenarı üst üste koyup zarf şeklinde de yapabilirsiniz.

   Sarma işlemleri bitince tepsinin içine değil de dışına koyarak önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 25 dakika pişirin.Pilavla ve közlenmiş biberle servis yapın.Sıcakken üstüne kıyılmış maydanoz da serpebilirsiniz.

NOT: Bu tarifi Oktay ustadan görüp yapmıştım evimde zevkle yenince uzun süredir yapıyorum.Yapımı kolay ve çok lezzetli.Herkese afiyet olsun.

Güncelleme Tarihi: 27 Ocak 2015, 13:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER