2017’de Portakallı Kek ve Ayran Çorbası Gözde Oldu

Leziz tarifleri, eğlenceli ve şaşırtan içerikleri yemek tutkunları ile buluşturan 2017'nin yeme-içme trendlerini açıkladı.

2017’de Portakallı Kek ve Ayran Çorbası Gözde Oldu
 2017’de Portakallı Kek ve Ayran Çorbası Gözde Oldu
Leziz tarifleri, eğlenceli ve şaşırtan içerikleri yemek tutkunları ile buluşturan 2017'nin yeme-içme trendlerini açıkladı.

Yemek yapmaktan keyif alanlar iştah açıcı 5.137 içerik, 3.450 tarif ve 548 video ile mutfakta harikalar yarattılar. Yemek yapmanın dört mevsim tadını çıkaran Türk halkı, kış aylarında çay keyfini portakallı kek ile taçlandırırken yaz aylarında ise ayran çorbası ve limonata tarifleri ile serinlediler. İlkbaharda chia tohumlu lezzetler, sonbaharda ise öğrenci mutfaklarının olmazsa olmazı makarnalar için soslar en çok aranılan tarifler oldu.

Yemek.com'un 2017 yemek trendlerini açıkladığı “2017'de Neler Oldu?” infografiğine göre; her ay 15 milyon tekil ziyaretçi, Yemek.com'daki iştah açıcı 5.137 içerik, 3.450 tarif ve 548 video ile yıl boyunca yemek yapmanın keyfini çıkardı. Geride bıraktığımız yılda Yemek.com ziyaretçileri portakallı kek, kısır, kereviz salatası, ayran çorbası ve limonata gibi birbirinden farklı lezzetleri merak etti.

Türkiye dört mevsim lezzeti aradı

Yemek.com, 2017 yılı boyunca en çok ziyaret edilen sayfalarını analiz etti ve bu analize göre dört mevsimin en gözde tariflerini belirledi. Yemek yapmanın dört mevsim tadını çıkaranlar, kış aylarında çay keyfini portakallı kek ile taçlandırdılar. İlkbaharın gelmesiyle zayıflamak isteyenler ise lezzeti chia tohumunda buldu. Bir önceki yıl olduğu gibi 2017'de de chia tohumlu tarifler trend olmayı sürdürdü. Yazın nemli sıcağında serinlemek isteyenler ise en çok ayran çorbası ve limonata tariflerini aradılar. Sonbahar aylarına ise öğrenciler damga vurdu. Öğrenci mutfaklarının olmazsa olmazı makarnayı daha da lezzetli hale getirmek isteyen 18-24 yaş arasındaki öğrenciler, sonbahar aylarında en çok sos tariflerini merak ettiler.

Ramazan'da %127 daha fazla yemek tarifi okundu

2017 yılında bayram sofraları da Yemek.com tarifleriyle hazırlanan yemeklerle donatıldı. Kurban Bayramı'nda et tariflerinin okunma oranı yüzde 146 arttı ve sofraların en tercih edileni et yemekleri oldu.

Ramazan sofralarını donatacak leziz tarifleri bulmak isteyen Yemek.com takipçileri, 2017'nin Ramazan ayında bir önceki yıla göre yüzde 127 daha fazla yemek tarifi okudu. Mercimek çorbası, su böreği, hünkar beğendi ve revani tarifleri en çok okunan tarifler arasına girerek 2017'nin en gözde Ramazan menüsünü oluşturdu.

Yeni yıla mezelerle girildi

2017'yi ailesi ve sevdikleriyle karşılamak isteyenler farklı meze tariflerini tercih ettiler. Etsiz çiğ köfte, kereviz salatası ve Amerikan salatası en çok okunan tarifler arasında yer alarak Yılbaşı sofraları hem bizden hem de dünyadan mezelerle donandı.

En çok geleneksel tatlar özlendi

Yurt dışında yaşayan Yemek.com ziyaretçileri 2017 boyunca en çok Türk mutfağının geleneksel lezzetlerine ilgi gösterdi. Kısır, mercimek çorbası ve kuru fasulye sıkça tıklanan tariflerden oldu.

Yemek.com'un ziyaretçi sayısı yüzde 126 arttı

Yemekseverler, Yemek.com'da yer alan iştah açıcı 5.137 içerik, 3.450 tarif ve 548 video ile mutfakta harikalar yarattılar.

2017 yılında aylık tekil ziyaretçi sayısını bir önceki seneye göre yüzde 126 artıran Yemek.com, her ay 15 milyon tekil ziyaretçi tarafından ziyaret edildi. Yemek.com'un sayfa gösterim sayısı yüzde 96 artışla 40 milyona ulaştı. Yemek.com’daki videoların izlenme sayısı ise yüzde 126 arttı ve 31 milyon kez izlendi.

Yüzde 74'ü kadınlardan, yüzde 26'sı ise erkeklerden oluşan Yemek.com ziyaretçilerinin yüzde 91'i lezzet dolu içeriklere mobil yoluyla ulaşmayı tercih etti.


Lezzetler beğenildi, paylaşıldı

2017'de 1.6 milyon kişi Yemek.com'u Facebook'tan takip ederken, 260 bin kişi yemek tariflerine Instagram'dan ulaştı. 88 bin yemeksever ise 548 leziz videonun yer aldığı Yemek.com'un Youtube kanalını takip etti.

Yemek.com'un takipçileri lezzetlere olan beğenilerini sosyal medya üzerinden de gösterdiler. Facebook’taki içerikler her ay 798 bin kez beğenildi, 275 bin kez paylaşıldı ve içeriklere 38 bin yorum yapıldı. Tüm bu rakamlarla Yemek.com her ay 138 milyon etkileşime ulaştı.


Yemek.com'dan Türkiye’nin ilk gece pikniği

Yemek.com'un marka iş birlikleriyle oluşturduğu içerikler, videolar ve projeler 25 milyon kişi tarafından tüketildi. Yemek.com'un 2017'ye damgasını vuran etkinliği ise 5-6 Mayıs 2017 tarihleri arasında Türkiye'de ilk kez düzenlenen Urban Picnic oldu. 2.500 kişinin katılımıyla gerçekleşen piknikte, 40 restoran iştah açıcı lezzetleriyle yer alırken, Pinhani konseriyle katılımcılar unutulmaz bir gece yaşadı.


Y

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109