Kombi Su Isıtmıyor

Kombi Suyu Isıtmıyorsa Ne Yapılmalı, Kobi su ısıtmıyorsa arıza sebebi nedir, kombide en çok arıza yapan parçalar nelerdir.

Kombi Su Isıtmıyor
Kombi Su Isıtmıyor

Kombi Suyu Isıtmıyorsa Ne Yapılmalı, Kobi su ısıtmıyorsa arıza sebebi nedir, kombide en çok arıza yapan parçalar nelerdir.

Yaz kış olmaksızın kombiden sürekli aldığımız sıcak suda bazen aksaklıklar yaşanabilmektedir. Kombinin sıcak su vermemesi kombide en çok sık karşılaşılan arızalardandır.

KOMBİ SICAK SU VERMİYOR

Kombiden sıcak su gelmemesinin aslında birden fazla sebebi vardır. Çünkü kombiler genel anlamda sıcak su için çalışmaktadır. Bu yüzden de hangi parçada sorun olduğunu görmeden tespit edemeyiz. Yalnız bu konuda deneyimlerimize dayanarak sizlere bilgiler sunabiliriz. Kombi sıcak su sorununda bizler genellikle tribün adlı parçada sorun gördük. Bu nedenle de ilk olarak kombinin tribünü kontrol edilir. Tribünde sorun yok ise ntc, ptc, akış şalteri, üç yollu vana, plaka eşanjör gibi parçalarda sorun olabilmektedir. Yalnız bu parçalar öncesinde kombinin ekranı da kontrol edilir. Çünkü bazen kombi ekranında beliren arıza kodu sebebi ile de kombi sıcak su vermemektedir. Arıza kodu varsa işlemin gidişatı ona göre sağlanır. Kombi ekranında hiçbir uyarı kodu yok ise bu durumda kombinin arıza uyarısı verip vermediğine bakılmalıdır. Kombi genellikle kırmızı ışık uyarısı verdiği zaman da sıcak su verememektedir. Kombi sıcak su vermiyorsa kombi basıncı azalmış olabilir.

Kombi basıncı eğer 1 barın altında ise kombiye su basılmalıdır. Kombiye su bastınız ama hala sıcak su alamıyorsanız, kombi ekranında hiçbir uyarı kodu ya da ışığı yoksa teknik açıdan parçalarında sorun meydana gelmiştir. Bir de kombi bazen sıcak su vermediği gibi petekleri de ısıtmamaktadır Bu gibi durumlarda ise kombinin hem sıcak su hem de kaloriferler için ortak çalıştığı parçalarında sorun var diyebiliriz. Bu durumda mutlaka teknik zervis çağırmalısınız.

KOMBİ ARIZASI VE BAKIM BİLGİLERİ İÇİN TIKLA



SİLVER TEKNİK, KOMBİ SERVİSİ

HALİL TÜRK

Telefon :  0538 937 67 11


Güncelleme Tarihi: 20 Mayıs 2015, 12:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER