Üsküdar Belediyesi “İz Bırakan Kadınlar”ı ağırlayacak!

Üsküdar Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında bu sene 2.’sini düzenlediği İz Bırakan Kadınlar Zirvesi’nde, başarılarıyla Türkiye ve dünyada iz bırakan kadınları bir araya getirecek.

Üsküdar Belediyesi “İz Bırakan Kadınlar”ı ağırlayacak!
 Üsküdar Belediyesi “İz Bırakan Kadınlar”ı ağırlayacak!

Üsküdar Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında bu sene 2.’sini düzenlediği İz Bırakan Kadınlar Zirvesi’nde, başarılarıyla Türkiye ve dünyada iz bırakan kadınları bir araya getirecek. Zirvede, süper star Ajda Pekkan’dan dünyaca ünlü modacı Zeynep Kartal’a kadar birbirinden renkli isimler, başarı hikayelerini katılımcılarla paylaşacak.


Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ev sahipliğinde, 9 Mart Cuma günü, saat 14.00’daBağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek zirveye, koşulsuz mücadeleleriyle tüm dünyada örnekle gösterilen “İz Bırakan Kadınları”n başarı hikayeleri damga vuracak. Zirvenin söyleşi bölümünün ardından ise Osmanlı’nın Tarihine İz Bırakan Hanım Sultanlarının Kıyafetleri Defilesi gerçekleştirilecek.

Dünyaya adını duyuran kadınlar katılacak

Zirveye devlet sanatçısı unvanına sahip Ajda Pekkan, 15 Temmuz’da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önünde şehit olan Cuma Dağ’ın eşi Rukiye Dağ, tüm dünyaya basketbol oyuncularının başörtülü de olabileceğini gösteren Bosna Hersekli Indıra Kaljo, Londra, Paris, New York moda haftalarına damgasını vuran Zeynep Kartal, geçen yıl İsveç’te Yılın Kahramanı ödülünü alan Fatma İpek Alcı ve Türk bayrağını tüm dünyada başarılıyla temsil eden down sendromlu milli yüzücü Fatma Çağla Demir konuşmacı olarak katılacak.

Hürrem Sultan ile Osmanlıya yolculuk!

Zirvenin sonunda düzenlenecek defile kapsamında; Hürrem Sultan, Kösem Sultan, Nurbanu Valide Sultan, Mihrimah Sultan, Esma Sultan, Hatice Sultan, Safiye Valide Sultan, Ayşe Sultan gibi Osmanlı tarihinde en az padişahlar kadar büyük bir öneme sahip Osmanlı sultanlarının kıyafetleri sergilenecek. Katılımcılar, birbirinden görkemli ve ışıltılı kıyafetler karşısında Osmanlı tarihine uzanan kısa bir yolculuğa çıkacak.

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109