YAZ SPOR OKULU ÖĞRENCİLERİ DOLPHİNARİUM’DAYDI

YAZ SPOR OKULU ÖĞRENCİLERİ DOLPHİNARİUM’DAYDI

YAZ SPOR OKULU ÖĞRENCİLERİ DOLPHİNARİUM’DAYDI
Ümraniye Belediyesi Yaz Spor Okulu öğrencileri, sosyal etkinlikler kapsamında Dolphinarium’u ziyaret etti. Buradaki yunusları izleyen çocuklar gösteriden büyük keyif aldı.

Ümraniye Belediyesi Yaz Spor Okulu etkinliklerine devam ediyor. Çeşitli sosyal ve spor aktivitelerinin yapıldığı okul çalışmaları kapsamında, çeşitli geziler ile de öğrencilerin yaz tatillerini en iyi şekilde değerlendirmeleri sağlanıyor. Etkinlik kapsamında Ümraniye Belediyesi Yaz Spor Öğrencileri Dolphinarium’a giderek buradaki yunuslar, beyaz balina, morslar’ın şovlarını izlediler. Gösteriden büyük keyif alan çocuklar günün keyfini doyasıya çıkardılar.

Beyaz Balina: Moryak: 7 yaşında, 4 metre uzunluğunda ve yaklaşık 1000 kg ağırlığında erkek beyaz balınadır. İsmi Rusçada “denizci” anlamına gelir. Oldukça sanatçı bir karakteri var olup her gösteride bu yönünü izleyicilere ifade eder. Çizdiği sulu boya tablolarıyla ve söylemeye bayıldığı şarkılarıyla onu izlemeye gelen misafirlerinden büyük alkış alır. İkisi de aynı coğrafyadan çıktıkları için Moryak’ın,1992 yılında Türkiye'nin Karadeniz kıyılarını ziyaret edip halkın kalbini fethetmiş olan Aydın isimli beyaz balinanın akrabası olma ihtimali vardır.

Morslar: Sara: Dişi mors olan Sara 6 yaşında ve 750 kg ağırlığındadır. Sara gerçek bir uluslararası yıldızdır, çeşitli internet sitelerinde onun marifetlerini gösteren bir sürü videolar bulunmaktadır. Hatta bu videoları gören yurtdışındaki reklâm ajansları Sara ya oyunculuk teklif etmektedirler. Sara’nın eşsiz yeteneklerinden bazıları tango dansı yapabilmesi ve saksafon çalabilmesidir.

Yunuslar: Prens, Prenses, Matilda ve Gera: Gösterilerde en çok alkış toplayan Prens, Prenses ve Matilda 7 – 8 arası değişen yaşlarda olup yaklaşık ağırlıkları 250 kg civarındadır. Karadeniz Afalina cinsi olan yunuslar prens ve prenses beraber yaptıkları danslarla ve söyledikleri şarkılarla meşhurdur aynı zamanda mükemmel akrobasi hareketleri yapan yunuslar çemberlerden atlayıp, havada asılı toplara parende atarak vururlar. Matilda ise inanılmaz konsantrasyonu gerektiren ince ve zor hareketlerle (mesela burnun üstünde basketbol topu çevirebilmesi gibi) ününü kazanmıştır.



    

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109