Ümraniye'de hırsız-polis çatışması: 1 ölü

Ümraniye'de hırsız-polis çatışması: 1 ölü

Ümraniye'de hırsız-polis çatışması: 1 ölü
Ümraniye'de hırsız-polis çatışması: 1 ölü Ümraniye'de bir marketi soymaya çalışan şüpheli şahıslarlar polisler arasında çatışma çıktı. Polisin dur ihtirına uymayan zanlılar silahla karşılık verdi. Polisin de karşı ateş açması sonucunda bir zanlı öldü.

Ümraniye'de marketi soymaya çalışan şüpheli şahıslar, polisin dur ihtarına ateş ederek karşılık verince çatışma çıktı. Polis araçlarına çarparak olay yerinden uzaklaşmaya çalışan minibüse polis ekiplerinin ateş etmesi sonucu bir zanlı yaşamını yitirdi. Çatışma çıktığı sırada merakla apartmanın penceresinden dışarı bakan Ahmet Ç. isimli bir vatandaş, seken kurşun nedeniyle çenesinden hafif yaralandı.

Olay, saat 01.00 sıralarında Atatürk Mahallesi Çavuşbaşı Caddesi'nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Kartal Sokak'ta şüpheli şahısların bir markette hırsızlık yapacağı bilgisini alan polis ekipleri olay yerine gitti. Şüpheli aracın bulunduğu sokağın giriş ve çıkışlarını kapatan polisler şahısları yakalamak için çalışma başlattı. Tam bu sırada polisleri fark eden şüpheli şahıslar, iddiaya göre polislerin "teslim olun" çağrısına ateş ederek karşılık verdi. 6 kişi oldukları ileri sürülen şahıslar, beraberinde getirdikleri minibüse binerek aracı polislerin üzerine doğru sürdü. Bu sırada olay yerindeki iki polis aracına çarpan zanlılar Çavuşbaşı Caddesi'nden Suiş Caddesi'ne doğru hızla ilerlemeye başladı. Dur ihtarına uymayarak kaçmaya devam eden araca polisler arkadan ateş etti. Minibüs, kontrolünü kaybederek Suiş Caddesi'nde önce ticari taksiye, daha sonra bir dükkanın yanındaki duvara çarptı.

Açılan ateş sonucu, Yasin isimli zanlı sırtından vuruldu. Diğer zanlılar ara sokaklara kaçarak izlerini kaybettirdi. Üzerinden kimlik çıkmayan Yasin, daha fazla uzağa kaçamadan Tantavi Caddesi'ndeki bir apartmanın otoparkında kanlar içinde yere yığıldı. Çevredeki vatandaşların sesleri duyması üzerine olay yerine polis çağırıldı. Polisler ağır yaralı zanlı için olay yerine ambulansın gelmesini bekledi. Yaralı şahıs, ambulansla Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Acil serviste bir süre kalp masajı yapılan zanlı, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Görgü tanıkları, kaza sonrası şahısların farklı yönlere doğru kaçtığını söyledi. Caddeye çıkmak üzereyken arkadan 'güm' diye bir ses duyduğunu anlatan bir ticari taksi şoförü, "Karşı istikametten bu tarafa dönmeye çalışıyordum. Arkadan 'güm' diye bir ses duydum. Benim araca hangi aracın çarptığını daha sonra gördüm. Aracı sağa çekerek arkaya baktığımda polisten kaçan iki kişi gördüm. Yaralı olup olmadığını bilmiyorum. Silah sesi de duymadım; ama koşuşturmaca vardı" ifadelerini kullandı.

Olay sonrası çok sayıda polis ekibi kaçan zanlılar için çevre sokaklarda araştırma başlattı. Şüpheli şahıslar ve araçlar durdurularak kimlik sorulmak suretiyle arandı. Çatışmanın gerçekleştiği yerde ve kaza yapan minibüste olay yeri inceleme polisleri detaylı inceleme yaptı. Suiş Caddesi'ni trafiğe kapatan polis ekipleri, güvenlik şeridi çekerek kimseyi araca yaklaştırmadı. Öte yandan zanlıların kullandığı minibüsün içinde demir kesme makasları bulundu. Çatışma çıktığı sırada merakla apartmanın penceresinden dışarı bakan Ahmet Ç. isimli bir vatandaşın seken kurşun nedeniyle çenesinden hafif yaralandığı öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER