ÜMRANİYE SPOR OYUNLARI’NDA HEYECAN BAŞLADI

ÜMRANİYE SPOR OYUNLARI’NDA HEYECAN BAŞLADI

ÜMRANİYE SPOR OYUNLARI’NDA HEYECAN BAŞLADI
ÜMRANİYE SPOR OYUNLARI’NDA HEYECAN BAŞLADI

    Ümraniye Belediyesi’nin bu yıl 3. kez düzenleyeceği ‘Ümraniye Geleneksel Spor Oyunları’ için kuralar çekildi. Daha önce ilköğretim, lise ve dengi okullarla sınırlı olan turnuvalara bu yıl Resmi kurumları, Dernekleri ve Amatör Futbol kulüpleri de dâhil edildi.

    Bu yıl 3.’sü düzenlenecek olan ‘Ümraniye Belediyesi 3. Geleneksel Spor Oyunları’nın kuraları düzenlenen bir programda çekildi.  Ümraniye Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen törene Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri ile dernek ve turnuvaya katılan kurumların temsilcileri katıldı.

    BAŞKAN HASAN CAN: ‘CENTİLMENLİK İÇİNDE GEÇSİN’

    Törende konuşan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, eğitim ve spor alanında yaptıkları hizmetlerden söz etti. Belediye olarak sosyal sorumluluklarını en iyi şekilde yerine getirmek için canla başla çalıştıklarının altını çizen Başkan Hasan Can, Ümraniye’deki eğitim hizmetlerine ayrı bir önem verdiklerini ifade etti. ‘Çocuklar bizim yarınlarımızdır. Onlara yapılan her yatırım, yarınlara yapılmış demektir’ diyen Başkan Can, sporu genç kuşaklara sevdirmenin önemli bir sorumluluk olduğunun altını çizdi. Bu yıl üçüncü kez düzenledikleri turnuvaya resmi kurumları, dernekleri ve amatör futbol kulüplerini de dâhil ettiklerini ifade eden Başkan Hasan Can, turnuvanın karşılıklı sevgi, saygı centilmenlik içerisinde tamamlanmasını diledi.
    
    BEŞ BUÇUK AY SÜRECEK

    ‘Ümraniye Belediyesi 3. Geleneksel Spor Oyunları’nda ilköğretim ve lise dengi 67 okuldan 13 branşta (Futbol, Basketbol, Voleybol, Masa Tenisi, Satranç, Güreş, Tekvando, Karate, Halk Oyunları, Atletizm, Hentbol, Badminton ve Futsal) yaklaşık 6000 öğrencinin spor aktivitelerine katılması bekleniyor. 22 Aralık 2010’da okulları kapsayan bölümü başlayan turnuva 5,5 ay gibi bir süreyi kapsıyor. Turnuvada 20 dernek, 18 resmi kurum ve 5 amatör futbol takımı katılıyor.

    

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER