ÜMRANİYE RAMAZANA HAZIR!

ÜMRANİYE RAMAZANA HAZIR!

ÜMRANİYE RAMAZANA HAZIR!
Ümraniye Belediyesi, Ramazan ayı boyunca, 7 ayrı noktada, her gün 5 bin kişiye iftar yemeği verecek, 8 bin aileye de erzak yardımı yapacak. Kuracağı açık hava sofrasında 100 bin kişiye iftar yemeği vermeyi hedefleyen belediye, hemşeri derneklerini Ümraniye Meydanı’nda buluşturacak.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da dopdolu bir Ramazan ayı programı hazırlayan Ümraniye Belediyesi, vatandaşların Ramazan ayını en iyi şekilde idrak edilebilmesi amacıyla hazırlıklarını tamamladı. Ümraniye Belediyesi, Ramazan ayı boyunca, 7 ayrı noktada, her gün 5 bin kişiye iftar yemeği verecek, 8 bin aileye de erzak yardımı yapacak. 10 mahalleye yönelik Mahalle İftarları verecek olan Ümraniye Belediyesi, kuracağı açık hava sofrasında 100 bin kişiye iftar yemeği vermeyi hedefliyor. Belediye ayrıca hemşeri derneklerini bu yıl da Sondurak mevkiinde (TRT Lojmanları) iftar programlarında buluşturacak. Bu yıl ilk kez Ümraniye Meydanı’nda yapılacak Ramazan etkinliklerinde çok sayıda konser, tiyatro, sahne gösterileri ve söyleşiler, Ümraniyelileri bir araya getirecek.
 
AÇIK HAVADA 100 BİN KİŞİLİK İFTAR SOFRASI HEDEFLENİYOR
Geçen yıl Alemdağ Caddesi’ne 40 bin kişiyi iftarda bir araya getiren Ümraniye Belediyesi, bu yıl hedefini büyüterek 100 bin kişilik dev iftar bir iftar sofrası kurmayı hedefliyor. Binlerce kişiyi aynı sofrada buluşturarak birlik ve beraberlik duygusunu pekiştirmeyi amaçlayan Ümraniye Belediyesi’nin 7 Ağustostaki açık hava iftar sofrası, Alemdağ Caddesi üzerinde, Ümraniye Son Durak mevkiinde bulunan Ramazan etkinlikleri alanından Santral mevkiine kadar, yeni yapılan meydan ve ara sokakları da kapsayacak.   

7 NOKTADA HERGÜN 5 BİN KİŞİYE İFTAR
    Ümraniye Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazan ayı boyunca, belediyeye ait tesisler ve ilçenin çeşitli noktalarında bulunan düğün salonlarında, her gün 5 bin kişiye iftar yemeği verecek. İftar yemekleri verilecek noktalar şöyle: Ümraniye Belediyesi Halil İbrahim Sofrası Aşevi, Ümraniye Belediye Binası Yemekhanesi, Ümraniye Belediyesi Ramazan etkinlikleri Evi, Nil Düğün Salonu, Umut Düğün Salonu, Gül-2 Düğün Salonu ve Başak Düğün Salonu. Belediye ayrıca 8 bin aileye de erzak yardımı yapılacak ve 1.000 yetim, öksüz ve şehit aile çocuklarına da bayram kıyafeti yardımı yapacak.

KONSER, TİYATRO, GÖSTERİ VE SOHBETLER ÜMRANİYE MEYDANI’NDA
    Ümraniye Belediyesi, bu yıl da iftar sonrasında Ümraniyelilere yönelik çok sayıda etkinliğin yer aldığı özel bir program hazırladı. Ramazan ayı boyunca Vehbi Vakkasoğlu, Dursun Ali Erzincanlı ve Yavuz Bahadıroğlu’nun da aralarında bulunduğu 12 ünlü yazar ve hatip vatandaşlara seslenecek,  Erol Köker, Debu, Mehmet Çelik, H. L. Ramazanoğlu ve Grup Dergâh da etkinlik kapsamında tasavvuf musikisi konserleri verecek. Ay boyunca 6 Orta Oyunu, 6 Çocuk Tiyatrosu, 4 Çocuk Oyunu, 3 Tiyatro oyunu ve 6 Kukla Gösterisi sahnelenecek.

HEMŞEHRİLER BU YIL DA ETKİNLİKLERDE BULUŞACAK
Ümraniye Belediyesi tarafından geleneksel Türk mimarisine uygun bir tarzda hazırlanan ahşap evde gerçekleştirilecek etkinlikler kapsamında, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da hemşeri iftar geceleri düzenlenecek. Anadolu’nun farklı yörelerine ait kültürler, Ramazan gecelerinde Ümraniye’de sergilenecek. Alanda yer alan stantlarda dernekler kendi yöresel ürünlerini ve kültürlerini tanıtacak. Etkinlikler kapsamında Şile-Ağva, Ordu, Sivas, Rumeli, Çorum, Serhat İlleri, Van, Bolu, Yozgat, Rize, Çemişgezek, Erzurum, Giresun, Kastamonu, Çankırı, Bayburt, Bingöl, Gümüşhane, Balıkesir, Trabzon, Sinop ve Bartın dernekleri geceler düzenleyecek.

‘KARDEŞLİK İKLİMİNİ PEKİŞTİRMEYİ AMAÇLIYORUZ’
Ramazan ayının rahmet ve bereket ayı olduğunu hatırlatan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, belediye olarak düzenleyecekleri etkinliklerle Ramazan ayını en iyi şekilde değerlendirmeyi amaçladıklarını söyledi. Başkan Hasan Can, ‘kardeşlik ve yardımlaşma duygularının yoğunlaştığı bu ayda, Ümraniyeli kardeşlerimize huzurlu ve anlamlı bir Ramazan yaşatmak için biz de çeşitli etkinlikler hazırladık’ dedi.

Başkan Hasan Can, şunları söyledi:

‘Ramazan ayı boyunca her yıl olduğu gibi vatandaşlarımıza Ümraniye’nin 7 ayrı noktasında iftar yemekleri vereceğiz. Dağıtacağımız erzak ve yardımlarla Ramazan ayında fakir ve yardıma muhtaç vatandaşlarımızın yüzünü güldürmeye çalışacağız. İftar yemeklerimizi belediyemize ait Halil İbrahim Sofrası Aşevi ile ilçemizin çeşitli noktalarında yer alan düğün salonlarında vereceğiz. Yine düzenlediğimiz Ramazan etkinlikleri ile gelenekselleşen Ramazan kutlamalarını da sürdürüyoruz. Bu yılki etkinliklerimizi yapımını tamlayarak hizmete sunduğumuz Ümraniye Meydanı’nda gerçekleştireceğiz. Geçen yıl 40 bine yakın vatandaşımız Açıkhava soframızda bir araya getirmiştik. Bu yıl hedefimiz 100 bin kişiyle açık havada, iftar sofrasında bir araya gelmek. Amacımız bu güzel barış ve kardeşlik ikliminde, vatandaşlarımızın birlik ve beraberliğini vurgu yapmaktır. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da Ümraniyelilere huzur ve mutluluk içinde bir Ramazan yaşatmayı amaçlıyoruz.’

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109