ÜMRANİYE MEYDANI’NIN 1.ETABI HALKA AÇILDI

ÜMRANİYE MEYDANI’NIN 1.ETABI HALKA AÇILDI

ÜMRANİYE MEYDANI’NIN 1.ETABI HALKA AÇILDI
Ümraniye Belediyesi tarafından ilçe merkezinde yapımına başlanan meydanda 1.etap halka açıldı. Eski İGDAŞ binasının yıkıldığı alana ağaç ve çiçekler dikildi, modern ahşap banklar konuldu ve çevre düzenlemesi yapıldı. Meydanla rahat bir nefes alan vatandaşlar memnun.
Ümraniye Belediyesi tarafından yapımına başlanan Ümraniye Meydanı’nın bir bölümü tamamlanarak halka açıldı. Eski İGDAŞ binasının yıkılmasıyla açılan alanın çevre düzenlemesini tamamlayan Ümraniye Belediyesi, 4 bin 200 metrekarelik alan için 400 metreküp demirli beton kullandı. 45 adet dekoratif ahşap bank, 16 adet de arkalıksız bankın konulduğu alana 14 doğal beton çiçeklik konuldu.  Meydanın aydınlatılması amacıyla alanın muhtelif yerlerine 22 aydınlatma direği konulacak.

ÜMRANİYE  MEYDANI  YEMYEŞİL

Meydanın düzenleme çalışmaları kapsamında ağaçlandırma çalışmalarına da ayrı bir önem verildi. Alanın yeşillendirilmesi amacıyla 18 adet alev ağacı, bir adet Göknar ağacı, 2.300 sardunya çiçeği, 5 bin adet begonya, 50 adet de Ligustrum, 500 adet alev çalısı ve 600 adet taflan bitkisi ekildi. Alandaki ağaç ve çiçeklerin sulandırılması amacıyla yeşil alan damlama sulama sistemi de konuldu.

BAŞKAN HASAN CAN: ‘ÜMRANİYE NEFES ALIYOR’

Bir bölümünü hizmete açtıkları meydanın Ümraniyelilerin günlük yaşamında çok önemli avantajlar sağlayacağını belirten Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, meydan çalışmaları kapsamında, Ümraniye Gaffar Efendi Sokakta bulunan 90’lı yıllarda inşa edilen İGDAŞ binasının deplase edildiğini hatırlatarak, 50 yıllık Zübeyde Hanım İlköğretim Okulu’nun da çalışmalar kapsamında çok yakın bir sürede yıkılacağını söyledi. Başkan Hasan Can, sözlerine şöyle devam etti:
‘Yıkacağımız 25 derslikli mevcut Zübeyde Hanım İlköğretim Okulu yerine, 40 derslikli, spor salonu olan modern bir okul binası yapımına başladık, tamamlamak üzereyiz.  Meydanın altına 1.250 araçlık büyük bir yer altı otoparkı da yaptıracağız. Projenin 2. etabında yapımına başlayacağımız otopark, bölgenin trafik sorunlarını da önemli ölçü de çözüme kavuşturacak.  Hiç meydanı olmayan ilçemizde, gelişen fiziki yapı, artan nüfus ve yapılaşma ile bir meydana ihtiyaç duyuluyordu. Yapımına başladığımız meydanla vatandaşlarımızın rahat nefes alabilecekleri bir alana kavuşacaklarına inanıyoruz. Meydan tamamlandığı takdirde, çevre düzenlemesi, yer altı otoparkı ve diğer fiziki özellikleriyle bölgeye apayrı bir değer katacak.’

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109