ÜMRANİYE MESİRE ALANI AÇILIYOR!

ÜMRANİYE MESİRE ALANI AÇILIYOR!

ÜMRANİYE MESİRE ALANI AÇILIYOR!
Ümraniye Belediyesi, kendisine tahsis edilen Hacegan Ormanı’nı benzersiz bir ‘mesire alanı olarak yeniden düzenledi. 365 bin m²’lik alanda çocuk oyun alanından piknik alanına kadar her şey incelikle tasarlandı.  Alan, 19 Haziranda Büyük Ümraniye Pikniği ve Gökhan Tepe konseri ile hizmete açılıyor.  

Kanlıca Orman İşletme Müdürlüğü tarafından Ümraniye Belediyesi’ne tahsis edilen Hacegân Ormanı için hazırlanan Mesire Yeri Düzenlemesi tamamlandı. Ümraniye Belediyesi tarafından hazırlanan proje kapsamında, buradaki alan içerisinde sosyal tesislerin de yer aldığı büyük bir mesire alanına dönüştürüldü. 365 bin m²’lik alana sahip orman için tamamlanan projede çocuk oyun alanından piknik alanına kadar her şey incelikle tasarlandı. İstanbul’un tarihi, kültürel ve bitkisel yapısına en uygun şekilde hazırlanan düzenlemede, Ümraniye’nin rekreasyon, eğlence, dinlence, sportif faaliyet ve mesire alanı ihtiyacının karşılanması hedeflendi. Projeyle Ümraniye’nin orman faunası ve florası korundu ve yaşamsallığın da devamının sağlanması için tüm önlemler alındı. Ümraniye Alan, 19 Haziranda Büyük Ümraniye Pikniği ve Gökhan Tepe konseri ile hizmete açılıyor. Açılış programında çocuklar için gün boyu eğlenceli oyunlar düzenlenecek ve Ümraniyeliler de aileleriyle birlikte alandaki pikniğe katılabilecek. Öte yandan, açılış gününün 19 Haziran Babalar Günü’ne denk gelmesi nedeniyle, Ümraniyeli babalar da pikniğe davet edildi.  

Proje kapsamında şu düzenlemeler yapıldı:

ÇOCUKLAR İÇİN OYUN ALANLARI OLUŞTURULDU

Mesire alanı düzenlemesi kapsamında, her yaş grubuna ait çocuklar için uygun ekipmanlar uygulandı. Böylece çocuklar yapay zemin üzerinde değil doğal zemin üzerinde oynayabilecek. Oyun grupları yoğun işlevselli olup geniş yerleşim planı üzerine oturtuldu. Oyun alanı için 5 adet ahşap oyun grubu kuruldu. Yine 5 adet ipli tırmanma oyun gurubu ile 5 platin tırmanma duvarı da alan düzenlemesinde yer aldı.

ÜMRANİYELİLER İÇİN DEV BİR PİKNİK ALANI

 Projede yerini bulan piknik alanları ile vatandaşların kendi imkânları ile piknik yapabilmesi de düşünüldü. 13 bin m²’lik otoparka sahip mesire alanında, 30 bin m²’lik şölen alanı bulunuyor. 3 bin 700 m yürüyüş alanına sahip parkta, 1.700 m ulaşım yolu mevcut. Alana piknik yapılabilmesi amacıyla bin adet piknik masası yerleştirildi. Tüm alanın köşe bucak aydınlatıldığı düzenleme kapsamında sosyal ihtiyaçların giderilebileceği tüm donatılar ayrıntılı biçimde oluşturuldu. Alan içi yolların tamamı modernize edilerek yenilenirken, 7 ahşap köprü ve 8 çeşmenin oluşturulduğu Ümraniye Mesire alanına 500 civarında ağaç dikildi.

DOĞAL ORTAMDA SPOR YAPMA İMKÂNI  
    
Ümraniye Belediyesi, yapılan düzenlemeler esnasında doğal güzelliklerin korunması noktasında özel bir hassasiyet gösterdi. Çalışmalar kapsamında, orman içi gölet ve dere uygulamasında doğal yapıya özdeş tasarımlar yapıldı, kullanılacak malzeme de titizlikle seçildi. Öte yandan, ormana ait doğal güzellikler de proje kapsamında değerlendirilerek, yakından görmek, incelemek isteyen vatandaşların kolayca istifade edebilmesi düşünüldü. Yapılan düzenlemelerde, 7 takım açık hava spor ünitesi de alana yerleştirildi. Böylece Ümraniyeliler, bol oksijenli ortamda spor yapabilme imkânına kavuştu.

KIZILAY İstanbul Şubeleri - Adres ve Telefonları

KANDİLLİ RASATHANESİ ADRES VE TELEFON BİLGİLERİ İÇİN TIKLA

2011 HAC SONUÇLARINI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

GOOGLE'NİN BİLİNMEYEN YÖNLERİ İÇİN TIKLA

Emniyet Genel Müdürlüğü Sitesi için tıklayınız

UCUZ UÇAK BİLETİ ALMAK İÇİN TIKLA

E - PASAPORT İNTERNET ÜZERİNDEN PASAPORT BAŞVURU İŞLEMLERİ RANDEVU TALEPLERİ VE BAŞVURU İZLEME SİSTEMLERİ
İÇİN TIKLA


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109