ÜMRANİYE BELEDİYESİ’NDEN BİR GÜNDE YEDİ AÇILIŞ!

ÜMRANİYE BELEDİYESİ’NDEN BİR GÜNDE YEDİ AÇILIŞ!

ÜMRANİYE BELEDİYESİ’NDEN BİR GÜNDE YEDİ AÇILIŞ!
ÜMRANİYE BELEDİYESİ’NDEN BİR GÜNDE YEDİ AÇILIŞ!

    Ümraniye’ye yedi yılda onlarca kalıcı eser kazandıran Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, belediyece yapımı tamamlanan 4 sağlık ocağı, 2 park ve bir yapay şelalenin daha açılış kurdelesini kesti. Törende ayrıca yeni bir parkın da temeli atıldı.
    
    Göreve geldiği 2004 yılından bu yana Ümraniye’de başlattığı hizmet seferberliğini aralıksız sürdüren Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, ilçeye dev eserler kazandırmaya devam ediyor. Yedi yılda onlarca kalıcı eseri tamamlayarak hizmete kavuşturan Başkan Hasan Can, belediyece yapımı tamamlanan 4 sağlık ocağı, 2 park ve bir yapay şelalenin daha açılış kurdelesini kesti. Aynı gün içinde, belirli saat aralıklarıyla yapılan açılış törenlerine Başkan Hasan Can’ın yanı sıra, İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Ali İhsan Dokucu, Ümraniye Sağlık Grup Başkanı Dr. Mehmet Osmanbaş, Ümraniye İlçe Emniyet Müdürü Selami Yıldız, İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Tekin, Ak Parti İlçe Başkanı Celal Erdoğan, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcıları, birim müdürleri, muhtarlar, siyasi parti temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

    ÜMRANİYE’NİN HER KARIŞ TOPRAĞINA HİZMET GÖTÜRÜYORUZ
    
    Açılışlarda birer konuşma yapan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, ilçenin her karış toprağına hizmet götürdüklerini söyledi. Göreve geldikleri 2004 yılından bu yana hiçbir ayırım yapmaksızın, tüm mahallelerde ihtiyaç duyulan hizmetleri büyük bir özveriyle giderdiklerini belirten Başkan Hasan Can, şunları söyledi:

    ‘En büyük hizmet insana yapılan hizmettir. Attığımız her adımda, hayata geçirdiğim her projede insanımıza hizmet etmenin gayretini gösteriyoruz. Ümraniyelilerin yaşam standartlarını yükseltmek için, yalnızca kendi görevlerimizi yerine getirmekle kalmıyor, ilçemizde faaliyet gösteren tüm kamu kurum ve kuruluşlarına imkânlar ölçülerinde destek oluyoruz. Emniyet, muhtarlıklar, hastanelerimiz ve diğer kamu kurumlarımızın çalışmalarına katkılarda bulunuyoruz. Ümraniye’mize 6,5 yılda 80’e yakın kalıcı eser inşa etmiş olduk. 35 Mahallesi bulunan Ümraniye’de bizden önce 6 sağlık ocağı vardı. Göreve gelir gelmez bu konuda başlattığımız çalışmalarla, 6,5 yıl gibi kısa bir sürede 12 sağlık ocağının inşasını bitirerek hizmete açtık. Şimdi de yapımını tamamladığımız 4 sağlık ocağını Ümraniyelilerin hizmetine sunuyoruz. Proje aşamasında olan ve inşası sürenlerle birlikte, Ümraniye’mize 30’dan fazla sağlık ocağı kazandırmış olacağız. Ümraniye her şeyin en güzeline layık. Hayırlı, uğurlu olsun.’

    PROF. DR. DOKUCU: ‘BU HİZMETLER HAYATİ ÖNEME SAHİP’

    Daha sonra söz alan İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Ali İhsan Dokucu, Ümraniye Belediyesi’nin yaptırdığı sağlık ocaklarıyla hayati öneme sahip hizmetlere imza attığını söyledi. Sağlık alanında yaptığı hizmetler ve ilçedeki sağlık faaliyetlerine verdiği destekten dolayı Başkan Hasan Can’a teşekkür eden Prof. Dr. Dokucu, gerek Ümraniye Belediyesi ve gerekse merkezi hükümetin sağlığa verdiği önemin takdire şayan olduğunu söyledi. 2007’de İstanbul’da 217 sağlık ocağı ve 762 hekimin olduğunu belirten Dokucu, bugün 580 sağlık ocağında, 2027 hekimin görev yaptığını hatırlatarak gelinen noktanın gurur verici olduğunu söyledi. Dokucu, Ümraniye’de sağlık alanında yaptığı hizmetler nedeniyle Başkan Hasan Can’a bir teşekkür plaketi verdi.

Sağlık ocakları, yapılan konuşmaların ardından, hizmete açıldı. Ümraniye Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan sağlık ocaklarından Namık Kemal Mahallesi’nde yaptırılan Namık Kemal Sağlık Ocağı, 5 katlı bir binadan oluşuyor. Esenevler Mahallesi’nde yaptırılan Esenevler Sağlık Ocağı 2, Çamlık Mahallesi’nde İl Özel İdaresince yaptırılan Çamlık Sağlık Ocağı 2, Hekimbaşı mevkiinde inşası tamamlanan Hekimbaşı Sağlık Ocağı ise tek kattan oluşuyor. Modern ve işlevsel fiziki yapıları ile dikkat çeken yeni sağlık ocakları, en son teknolojik sağlık araç-gereçleriyle donatılacak.  


    ÜMRANİYE İKİ PARKA DAHA KAVUŞTU

    Açılış maratonunda yapımı tamamlanan Dudullu Şelaleli Korululuk Parkı ile Tantavi Şelaleli Park’ın da açılış kurdeleleri kesildi. 6,5 yıllık süre zarfından Ümraniye’ye 112 park kazandıran Hasan Can Başkanlığındaki Ümraniye Belediyesi, açılışları yapılan iki parkla birlikte, ilçeye 114 park kazandırmış oldu. Parkların açılış töreninde konuşan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, şehirleşmenin alabildiğine geliştiği günümüzde, insanların yeşil alan ve parklara daha fazla ihtiyaç duyduğunu hatırlatarak, bu konuda eşine az rastlanır bir başarıya imza attıklarını söyledi. Başkan Hasan Can, önceki dönemlerde 40 yılda 120 park yapılmışken, kendilerinin 6,5 yılda 114 parkı tamamlayarak Ümraniyelilerin hizmetine sunduklarını hatırlattı. Yapımı devam eden 12 parkın da en kısa sürede tamamlanacağını ifade eden Başkan Hasan Can, bu rakamın 126’ya ulaşacağının altını çizdi. Başkan Hasan Can, daha sonra konuklarla birlikte parkların açılış kurdelesini kesti. Açılış törenleri kapsamında ayrıca yeni bir parkın da temeli atıldı.

    IŞIKLI ŞELALE’YE BÜYÜK İLGİ

    Aynı gün içinde 4 sağlık ocağı ile 2 parkın açılışını yapan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’ın kurdelesini kestiği diğer bir hizmetin adresi de Alemdağ Caddesi üzerinde bulunan Ümraniye Endüstri Teknik Meslek Lisesi’ydi. Lisenin caddeye bakan demir korkuluklarını söktürerek buraya doğal taşlardan, Osmanlı mimarisine uygun şelaleli bir bahçe duvarı yaptıran Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, konuklarıyla birlikte şelalenin açılışını yaptı. Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği yapay şelale, çevre sakinlerinin büyük beğenisini topladı. 115 metre uzunluğundaki bahçe duvarı, Osmanlı mimarisi özellikleri esas alınarak oluşturuldu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109