ONBİNLERCE VATANDAŞ AYNI SOFRADA İFTAR AÇTI

Ümraniye Belediyesinin Alemdağ Caddesi üzerinde kurduğu dev sofra on binlerce vatandaşı iftarda bir araya getirdi. İftar sonrasında konuşan Başkan Hasan Can 'maksat gönül ferahlığı ile Ramazan sofrasının manevi atmosferinden tat almaktır dedi.

ONBİNLERCE VATANDAŞ AYNI SOFRADA İFTAR AÇTI
Ümraniye Belediyesi, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Alemdağ Caddesine dev bir iftar sofrası kurdu. Belediye, kurduğu dev sofrada on binlerce vatandaşı iftar saatinde bir araya getirdi. Birlik ve beraberlik duygusunu pekiştirmeyi amaçlayan Ümraniye Belediyesinin kurduğu sofra, Alemdağ Caddesi üzerinde, Ümraniye Son Durak mevkiinde bulunan Ramazan etkinlikleri alanından, Santral mevki Belediye Hizmet Binasının önüne kadar uzanıyor ve cadde üzerindeki birçok sokağı kapsadı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği açık hava iftar sonrasına Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Canın yanı sıra, Ak Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekilleri, Diyanet İşleri başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, Ümraniye Kaymakamı Mehmet Ali Yıldırım, Ümraniye AK Parti İlçe Başkanı Celal Erdoğan, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcıları ve birim müdürleri katıldı.

AÇIK HAVADA İFTAR COŞKUSU

İftara saatler kala dolmaya başlayan alan sofra, iftar saatinde dolup taştı. Her yaştan Ümraniyelinin büyük ilgi gösterdiği iftar sofrası, on binlerce vatandaşın aynı anda orucunu açtığı coşkulu bir atmosfer oluşturdu. İftarlarını belediyenin verdiği yemeklerle açan vatandaşlar, açık hava iftarından oldukça memnun kaldı.

15 TON PİRİNÇ, 20 TON ET KULLANILDI

Dev iftar sofrası için hummalı bir hazırlık yapan Ümraniye Belediyesi, Alemdağ Caddesi boyunca kurduğu sofralarla vatandaşların en rahat şekilde iftarlarını açabilmeleri için gerekli tüm önlemleri aldı. Alanda içlerinde Çevik Kuvvet, Ümraniye Belediyesi Zabıta Ekipleri, güvenlik ekipleri ve görevli personelinin yanı sıra, İBB Zabıta Ekiplerinin yer aldığı yaklaşık bin beş yüze yakın kişi görev aldı. Pilav, et kavurma, tulumba tatlısı, iftariyelik, meyve suyu, ekmek ve sudan oluşan menü için 15 ton pirinç, 20 ton et kullanıldı.

'ÖNEMLİ OLAN KARDEŞLİK DUYGULARIMIZI PEKİŞTİRMEKTİR

İftarın ardından bir konuşma yapan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, 'davete icabet eden Ümraniyelilere teşekkür ediyorum dedi. 'Burada amaç karın doyurmak değil, ağız tadı ve gönül ferahlığı ile Ramazan sofrasının manevi atmosferinden tat almaktır diyen Başkan Hasan Can, şunları söyledi: 'Burada önemli olan bu ulvi ortamda bir araya gelmek, aynı sofrada oturmanın lezzetini yaşamak, beraberlik ve kardeşlik duygularımızı pekiştirmektir. Ümraniye Belediyesi olarak böyle anlamlı bir etkinliğe imza atmak, bu atmosferde vatandaşlarımızla bir arada olmak, bizim için büyük bir gurur ve mutluluk kaynağıdır.

PROF. DR. YILMAZ: 'AYNI SOFRAYA OTURMAK KARDEŞLİK BAĞIDIR

Daha sonra söz alan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, bu sofraların çok önemli olduğunu ifade ederek, 'aynı sofradan yemek, kardeşlik bağı kurmaktır dedi. Yılmaz, 'Şimdi burada aynı sofradan tattık, bizler de yakınlaştık, kardeş olduk. Fakiriyle zenginiyle, genciyle yaşlısıyla, aynı duygunun, muhabbetin ortağı olduk dedi. Başkan hasan Cana teşekkür eden Prof. Dr. Yılmaz, konuşmasını dua ve temennilerle bitirdi.



YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109