Güney Koreliler Ümraniye’nin Temizliğine Hayran Kaldı

Güney Koreliler Ümraniye’nin Temizliğine Hayran Kaldı

Güney Koreliler Ümraniye’nin Temizliğine Hayran Kaldı
Güney Koreliler Ümraniye’nin Temizliğine Hayran Kaldı

Güney Kore Changwon Belediye Başkanı’nın da yer aldığı 16 kişilik bir heyet, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’ı makamında ziyaret etti. Konuklar, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’a, ilçenin temizliğinden çok etkilendiklerini söyledi.

Ümraniye’de ikamet eden ve gıda ithalatı alanında ticaret yapan Güney Kore asıllı Türk vatandaşı Kwangcha İlter, Ümraniye Belediyesi’nin temizlik alanında yaptığı hizmetleri bir süre önce Güney Koreli dostlarıyla paylaştı. Bu konuda kapsamlı çalışmalar yapan Güney Kore Changwon Belediye Başkanı’nın da yer aldığı 16 kişilik bir heyet, kültürel bir gezi için geldikleri İstanbul’da, Ümraniye’yi de ziyaret etti. Changwon Belediye Başkanı Kang Jang Soon, Başkan Yardımcısı ve Belediye Meclis Üyelerinin de aralarında bulunduğu 16 kişilik heyet, önce Ümraniye Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne giderek buradaki faaliyetlerle ilgili olarak Temizlik İşleri Müdürü Yavuz Selim Çavuşoğlu’ndan bilgi aldı. Ümraniye’yi cadde ve sokaklarıyla tertemiz bir ilçe olarak gözlemlediklerini ifade eden heyet, daha sonra Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün çalışmalarını yerinde inceledi. Heyet daha sonra Ümraniye Belediye binasına geçerek, Belediye Başkanı Hasan Can’ı makamında ziyaret etti. Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Enver Sedat Çakıroğlu’nun da yer aldığı ziyaret yaklaşık bir saat sürdü.

 Türkiye’yi Kardeş Ülke Olarak Görüyoruz

Çok sıcak bir atmosferde geçen ziyarette tercüman arcılığıyla Başkan Hasan Can’a izlenimlerini aktaran konuklar, sempatik tavırlarıyla dikkat çekti. Ümraniye’de bulunmaktan dolayı mutlu olduklarını belirten Güney Kore Changwon Belediye Başkanı Kang Jang Soon, burayı modern ve gelişmiş bir kent olarak gözlemlediklerini söyledi. Ümraniye Belediyesi’nin temizlik hizmetlerini yerinde gördüklerini ve çok başarılı bulduklarını belirten Başkan Kang Jang Soon, ülkelerine döndüklerinde, Ümraniye’de edindikleri gözlemleri oradaki insanlarla paylaşacaklarını söyledi. İstanbul’un tarihi ve otantik yerlerini gezdiklerini ve buralardan çok etkilendiklerini belirten Başkan Kang, Jang Soon, Türkiye’yi çok sevdiklerini ve kardeş ülke olarak gördüklerini de sözlerine ekledi.

 Temizlik Ekiplerimiz 24 Saat İşbaşında

Güney Koreli meslektaşı ve diğer konuklarını ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, ziyaretten dolayı kendilerine teşekkür etti. Ümraniye’de yaptıkları hizmetlerle ilgili kısa bilgiler veren Başkan Hasan Can, hayata geçirdikleri projelerle Ümraniyelilerin yaşam standartlarını yükselttiklerini söyledi. Ümraniye’nin 650 bini aşkın nüfusuyla büyük bir kent olduğunu hatırlatan Başkan Hasan Can, kentin temizlik ve çevre sorunları konusunda duyarlı olduklarını belirterek, temizlik ekiplerinin 24 saat aralıksız işbaşında olduklarını söyledi.

 Başkan CAN, Konuklarını Hediyelerle Uğurladı

Sohbetin ardından, Başkan Hasan Can, Güney Kore Changwon Belediye Başkanı Kang Jang Soon’a, Ümraniye Belediyesi Meslek Edindirme Kursları tarafından yapılan ahşap rölyef tablo ile ebru kravat hediye etti. Ziyarete katılan tüm konuklara birer ebru kravat hediye eden Başkan Hasan Can, konukların hepsiyle ayrı ayrı hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra, ziyaret bitiminde onları kapıya kadar uğurladı. Belediye hizmetlerinden etkilendiği için Güney Koreli dostlarını davet ettiğini belirten Kwangcha İlter de, dostlarının belediye hizmetleri ve Başkan Hasan Can’ın yakın ilgisinden oldukça memnun kaldıklarını söyledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER