GELENEKSEL RESİM, HİKÂYE VE ŞİİR YARIŞMALARI SONUÇLARI AÇIKLANDI

GELENEKSEL RESİM, HİKÂYE VE ŞİİR YARIŞMALARI SONUÇLARI AÇIKLANDI

GELENEKSEL RESİM, HİKÂYE VE ŞİİR YARIŞMALARI SONUÇLARI AÇIKLANDI
    Ümraniye Belediyesi’nin düzenlediği Geleneksel Resim, Şiir ve Hikâye Yarışmalarında dereceye girenler belli oldu. Katılımın yoğun olduğu yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri 26 Mart’ta düzenlenecek bir törenle verilecek.

    Her yıl düzenlediği yarışmalarla sanat dünyasına yeni isimler kazandıran Ümraniye Belediyesi’nin bu yıl 7. kez gerçekleştirdiği Geleneksel Resim, Hikâye ve Şiir yarışmalarının sonuçları açıklandı.  Katılımın oldukça yoğun olduğu yarışmalara yurt içi ve yurt dışından çok sayıda eser katıldı.  

EN İYİ HİKÂYE; ‘ALTINCI HİKÂYE ‘

Bu yıl 7. Geleneksel Hikâye Yarışması’na 1.328 başvuru olurken, birinciliği Mehmet Sarı imzalı   ‘Altıncı Hikâye’ isimli eser elde etti. Jüri tarafından ikinciliğe Murat Koçak’ın Şedde ve Seyyah; üçüncülüğe ise Eda Tezcan’ın ‘Kuş Kanadında Dualar’ isimli hikâyesi değer bulundu. Yarışmada 10 esere de mansiyon ödülüne layık görüldü.  

    RESİMDE BİRİNCİLİK ‘GEZİ’NİN

    İlginin yoğun olduğu 7. Geleneksel Resim Yarışması’nda Ürker Güneşoğlu ‘Gezi’ isimli çalışmasıyla birinci, Turan Büyükkahraman ikinci, Muharrem Ersin ise ‘Sancı’ ismini verdiği eseriyle üçüncülüğe değer görüldü. Ayrıca yarışmada 10 eser de mansiyona, 29 çalışma da sergilenmeye değer bulundu.

    ŞİİRİN BİRİNCİSİ; ŞİMDİ BEN NE DERSEM DİYEYİM BİR YOL’

    Ümraniye Belediyesi’nin 7. sini düzenlediği Geleneksel Şiir Yarışması’na yurt içi ve yurt dışından 2.913 eser katıldı. Yarışmada Şirin Tatlı’nın  ‘Şimdi Ben Ne Dersem Diyeyim Bir Yol’ isimli şiiri birinciliği elde ederken, Halim Yazıcı imzalı ‘Düş Masalları’ ikinci, Fatih Küçükbaş’ın ‘Bal Arısı Ve Seyahat’ isimli şiiri de üçüncü oldu.

    Kazananlara ödülleri 26 Mart’ta, Yerel Yönetimler Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen törenle verilecek.


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER