ENGELLİLERE AÇIK HAVADA MÜZİK DERSİ

ENGELLİLERE AÇIK HAVADA MÜZİK DERSİ

ENGELLİLERE AÇIK HAVADA MÜZİK DERSİ
Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Engelliler Kültür Merkezinde eğitim gören engellilerin açık havada yaptıkları Halk Müziği dersine katıldı. Onlarla birlikte türkü söyledi.  

    Ümraniye Belediyesi tarafından kısa bir süre önce açılan Engelliler Kültür ve Rehabilitasyon Merkezi’nde eğitim gören engelliler, bugünkü Halk Müziği dersini Üsküdar Vaniköy sahil parkında yaptı. TRT Sanatçısı Ahmet Turan Şan’ın eğitim verdiği müzik korosu bugünkü müzik eğitimlerini açık havada yaparak moral buldular. Programa Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Erdoğdu, birim müdürleri ve engelli vatandaşların aileleri katıldı. 35 kişilik engelli korosunun söylediği türkülere Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’da eşlik etti. Hem eğitimlerini aldılar. Hem de deniz kenarında piknik yaparak eğlenceli bir gün geçirdiler.

BAŞKAN HASAN CAN; ONLARI 29 EKİM’E HAZIRLIYORUZ

Programda bir konuşma yapan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, şunları söyledi. Çeşitli vesileler ile engelli kardeşlerimizle bu şekilde programlar düzenleyerek onların moral ve motivasyonlarını en üst seviyede tutmaya çalışıyoruz. Engelli kardeşlerimiz için yaptığımız kültür merkezinde onlara takı tasarım, ahşap boyama, resim kara kalem, halk müziği, bilgisayar kursu, gibi dersler veriyoruz. Havaların iyi olduğu dönemlerde de bu şekilde derslerimizi dışarıda yaparak onlarla farklı ortamlarda beraber oluyoruz. Onların mutlu olduğunu görmek bizlerin yorgunluğunu alıyor, bizleri de mutlu ediyor dedi. Başkan Hasan Can ayrıca engelli koromuzu değerli hocamız Ahmet Turan Şan 29 Ekim’de kutladığımız Cumhuriyet Bayramına hazırlıyor o gün koromuz kutlamalar kapsamında mini bir konser verecek. İnanıyorum ki kutlamalara gelen vatandaşlarımız onların seslerine ve azimlerine hayran kalacaklar dedi.

Müzik eğitiminden sonra program engellilerin aileleri ile birlikte piknik yapması ve çeşitli eğlenceli oyunlarla devam etti.
 
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109