BEŞ SANATÇI İSTİKLAL MARŞI’NI 11 FARKLI BESTEYLE SESLENDİRECEK

BEŞ SANATÇI İSTİKLAL MARŞI’NI 11 FARKLI BESTEYLE SESLENDİRECEK

BEŞ SANATÇI İSTİKLAL MARŞI’NI 11 FARKLI BESTEYLE SESLENDİRECEK
BEŞ SANATÇI İSTİKLAL MARŞI’NI 11 FARKLI BESTEYLE SESLENDİRECEK

    Ümraniye Belediyesi’nin düzenleyeceği bir programda, 5 ünlü sanatçı İstiklal Marşı’nın 11 farklı bestesini, muhteşem bir senfoni orkestrası eşliğinde seslendirecek. ‘2011 Mehmet Akif Yılı’ onuruna düzenlenecek geceye Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan da katılacak.

    Ümraniye Belediyesi, dev bir kültür projesine daha imza atıyor. Belediyenin düzenleyeceği özel bir programda, ‘2011 Mehmet Akif Yılı’ onuruna 5 ünlü sanatçı İstiklal Marşı’nın 11 farklı besteyle seslendirecek. 12 Mart 2011 İstiklal Marşı’nın kabulünün 90. yılı kapsamında gerçekleştirilecek programda ünlü sanatçılar Fatih Erkoç, Kubat, Mustafa Ceceli, Zara ve Zuhal Olcay sahne alacak. Sanatçılara 65 kişilik muhteşem bir senfoni orkestrası eşlik edecek.

    1921’DE NOTAYA DÖKÜLDÜLER

    Sanatçılar tarafından seslendirilecek 1921 yılına ait besteler, özel bir arşivden alındı. İstiklal Marşı’nın Anadolu’nun farklı yörelerinde çalınmış 11 bestesinden oluşan eserler, beş sanatçının kendilerine özgü yorumlarıyla, TİM Gösterim Merkezi’nde konuklarla paylaşılacak. Ayşe Egesoy ve Bedirhan Gökçe’nin sunumuyla gerçekleştirilecek gecede Ahmet Yekta Madran, Muallim İsmail Hakkı Aksoy, Mehmed Zati Arca, Ali Rifat Çağatay Osman Zeki Üngör, Kazım Uz, Mustafa Sunar, İsmail Zühtü Ateş, Rauf Yekta, Halit Lemi Atlı ve Abdulkadir Töre’nin besteleri yer alacak.

    BAŞKAN HASAN CAN: ‘MEHMET AKİF MİLLİ BİR DEĞERDİR’
    
    Düzenleyecekleri programın kendileri için son derece anlamlı olduğunu belirten Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, istiklal Marşı’nın kabul yılı olan 12 Mart’ın önemli bir tarih olduğunu söyledi. İstiklal Marşı’nın bundan 90 yıl önce, özgürlüğünü kazanmış bir milletin destanı olarak kabul edildiğini ifade eden Başkan Hasan Can, o günden bugüne aynı coşku ve heyecanla okunduğuna dikkat çekti. Mehmet Akif Ersoy’un büyük bir milli değer olduğunun altını çizen Başkan Hasan Can, İstiklal Marşı’nın kabulünün 90. yılı kapsamında gerçekleştirecekleri bu proje ile beş değerli sanatçının, İstiklal Marşı’nın 11 farklı bestesini seslendireceğini söyledi. Proje arcılığıyla, o döneme ait bestelerin gün yüzüne çıkarılacağını vurgulayan Başkan Hasan Can, Kültür ve Turizm Bakanlığınca 2011 Yılı’nın Mehmet Akif Yılı ilan edildiğini hatırlatarak, programın aynı zamanda Mehmet Akif Yılı onuruna düzenlendiğini ifade etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109