BAŞKAN HASAN CAN’DAN ENGELLİ VATANDAŞLARA KAHVALTI

BAŞKAN HASAN CAN’DAN ENGELLİ VATANDAŞLARA KAHVALTI

BAŞKAN HASAN CAN’DAN ENGELLİ VATANDAŞLARA KAHVALTI
    Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Engelliler Haftası nedeniyle ‘Biz Gönüllüyüz/Biz Öğretiriz’ projesi kapsamında eğitim alan engelli vatandaşlarla verdiği kahvaltıda bir araya geldi. Kahvaltıya katılan vatandaşlar, Başkan Hasan Can’a teşekkür etti.

    Ümraniye Belediyesi tarafından başlatılan Engelliler Haftası nedeniyle ‘Biz Gönüllüyüz/Biz Öğretiriz’ projesi kapsamında eğitim alan bir grup engelli vatandaş, Başkan Hasan Can tarafından verilen bir kahvaltıda ağırlandı. Ümraniye Belediyesi Sosyal Tesisleri’nde verilen kahvaltıya Başkan Hasan Can ve eşi Saliha Can’ın yanı sıra, Ak Parti İstanbul Milletvekili Adayı Gürsel Erol, Ümraniye Ak Parti İlçe Başkanı Celal Erdoğan, Ümraniye Belediye başkan yardımcıları, birim müdürleri ve engelli vatandaşlarla aileleri katıldı.

    BAŞKAN HASAN CAN: ‘BU HİZMETLER LÜTUF DEĞİL, GÖREVDİR’

    Kahvaltıda engelli vatandaşlarla yakından ilgilenen Başkan Hasan Can, kahvaltı sonrasında yaptığı konuşmada engellilere yönelik hizmetlerine değindi. Ümraniye Belediyesi olarak 2004 yılından bu yana sosyal belediyecilik alanında önemli mesafeler kat ettiklerini belirten Başkan Hasan Can, şunları söyledi: ‘Engelli kardeşlerimizin hep yanında olduk. Her türlü ihtiyaçlarını karşılamak, onlara hayatı kolaylaştırmak için imkânlarımızı seferber ettik. Belediye olarak engelli kardeşlerimiz için ‘Engelleri Birlikte Aşıyoruz’ sloganıyla çalışmalar başlattık. 3 adet asansörlü engelli aracımız her gün randevu alan engelli kardeşimizi bulunduğu yerden alarak gitmek istediği yere bırakıyor. Daha sonra oradan alarak, aldığı yere bırakıyor. Bu konudaki diğer bir önemli hizmetimiz de ‘Biz Gönüllüyüz, Biz Öğretiriz’ isimli okuma-yazma kampanyamızdı. Bu kampanyamız ile çeşitli nedenlerle okuma yazma eğitimi almamış engelli kardeşlerimize evlerinde eğitim verdik. Eğitimi başarıyla tamamlayan ilk kur mezunlarına sertifikalarını verdik. Şimdi de bu proje kapsamında eğitim alan kardeşlerimizi burada ağırlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Hayatın bizlere ne zaman ne getireceğini bilemeyiz. Dolayısıyla hepimiz birer potansiyel engelliyiz. Bu nedenle hayatı birbirimiz için kolaylaştırmalı, engelli kardeşlerimizi bu noktada daima öncelikli olarak düşünmeliyiz. Desteğimiz bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da devam edecek.’

    GÜRSEL EROL: ‘EĞİTİM ALAN ENGELLİ SAYISI ON KAT ARTTI’

    Kahvaltıda bir konuşma yapan Ak Parti İstanbul Milletvekili Adayı Gürsel Erol, hükümetin bu alanda yaptığı hizmetlere değindi. Engelli vatandaşların sorunlarıyla yakından ilgilenen hükümetin bu konuda çok önemli adımlar attığını ifade eden Erol, eğitim alan engelli sayısının 2002’ye nazaran on kat arttığına dikkat çekti.

    ENGELLİ VATANDAŞLARDAN BAŞKAN HASAN CAN’A TEŞEKKÜR

    Kahvaltıya katılan ve Ümraniye Belediyesi tarafından başlatılan ‘Biz Gönüllüyüz/Biz Öğretiriz’ projesi kapsamında eğitim alan engelli vatandaş, hizmetten dolayı Başkan Hasan Can’a teşekkür ettiler. Bu proje vesilesiyle okuma yazma eğitimi aldıklarını anlatan vatandaşlar, eğitimin evlerinde verilmesinin de apayrı bir hizmet olduğunu ifade ettiler. Hizmetten duydukları memnuniyeti dile getiren engelli vatandaşlar, okuma yazma eğitimi alıyor olmanın sosyal yaşamlarına büyük katkı sağladığını söylediler. Program sonunda engelli vatandaşlar Başkan Hasan Can’a vermiş olduğu desteklerden dolayı çiçek takdim ettiler.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER